Pedalați ca să vă salvați inima

Trei oameni pe care îi știam au dispărut în mai puțin de un an. I-am pierdut. Trei bărbați tineri cu copii mici, care acum vor crește fără tată. Li s-a oprit inima. Brusc, simplu, fără avertismente. Toți trei fumători, agitați să le fie un pic mai bine lor și celor din jur.

De fiecare dată când am aflat mi s-a pus o greutate pe inimă. Mi-am dat seama că mi-a trecut glonțul pe lângă ureche. Cu câteva luni înainte de accident, am început să slăbesc. Am dat jos 15 kilograme și am început să alerg în fiecare zi, să fac sport măcar o oră. Unul dintre doctori mi-a spus că hotărârea asta bruscă a mea e posibil să mă fi salvat.

Nu știu de ce am făcut-o atunci, dar probabil nu mă mai suportam. Acum știu exact de ce aș face-o. Lumea în care trăim ne ține sub o presiune extraordinară. Nu știm să trăim bine și frumos și, la un moment dat, organismul zice ”nu mai vreau.” Dar e posibil să eviți. Uite aici o soluție. Mergi duminică la 9 dimineața în Herăstrău. Aleargă un pic, apoi pedalează ceva mai mult. Și învață să trăiești mai bine de la cei care se ocupă de inima ta. Vor fi acolo medici care să te consulte gratuit. Iar la finalul săptămânii poți alerga și la maraton.

Și poate mai important ar fi să-ți iei copilul cu tine și să-l înveți tot timpul să trăiască în mișcare. Ia-i bicicletă și pune-l să muncească. Eu mi-aș dori să merg pe bicicletă și nu prea mai pot. Dar tocmai azi voi lua una statică. Pedalăm în casă. Dar tot pedalăm.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Pedalați ca să vă salvați inima

  1. Clara spune:

    Eu m-am apucat de role la 45 de ani – trebuie sa spun ca mersul pe role e o bucurie si o relaxare, ma indoiesc ca voi deveni top model, dar cel putin voi fi relaxata si fericita – si fara sa ma coste vreun ban. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!