Orașul unde aș sta încă o săptămână

Ca să ne înțelegem: Oradea e mai frumoasă decât Sibiul. Doar că nu are un primar-președinte și o publicitate masivă, așa cum a căpătat Sibiul în 2007. Și nici o distanță adecvată de capitală, care să le permită bucureștenilor să cadă repede în fund de admirație. După cum urmează:

Așadar, ce ne-a plăcut:

1. Că mai tot orașul e precum centrul din Sibiu. Case mari, vechi, superbe, pe model unguresc-austriac și pe care orădenii le-au păstrat. Spațiul dintre ele, imaginea de aerisit.

2. Că primăria a scutit de impozite pe cinci ani pe toți cei care își renovează casa.

3. Că oamenii nu se grăbesc, stau mult de vorbă cu tine. Au răbdare să-ți explice și să-ți arate și se vede că le e drag de orașul lor,

4. În centru e plin de cofetării și am văzut și un lacto-bar.

5. Că au cele mai multe spații verzi pe cap de locuitor din România.

6. Prețurile sunt fabuloase. Mici exemple: bilete la film 4 persoane-50 de lei, 2 menu-uri la cinema 20 de lei. Un ciolan cu fasole la 3 persoane – 40 de lei.

7. Piscină cu apă termală fierbinte, în aer liber la hotel. Extraordinară senzație să faci baie și să te plouă.

Ce nu ne-a plăcut

1. Că se face mult de tot. Cu mașina aproape 10 ore. Prietenul Cristi Florea a mers o zi întreagă cu trenul. Așa că trebuie să stați mai mult de week-end că altfel vă iese pe ochi. Dar pentru asta, știți cui să-i mulțumiți.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!