OK, 13 mii pe lună. Dar nu mai aveți nicio scuză

Noua lege a salarizării a propulsat salariile din administrația publică. În primul rând salariile din administrația publică. Un primar, cel de la Bistrița va câștiga 13 mii de lei. Un șef de serviciu va avea patru mii. Un administrator de primărie la Craiova 12 mii. Un muncitor la spații verzi de la Brașov va avea două mii de lei. Un bibliotecar va avea 4500 de lei, iar un primar de comună între șapte-opt mii de lei. 

De fapt, așa socotiți și voi, avem o grilă de la două mii la 13 mii. Vorbim de bani care se câștigă greu în privat. Să ai un salariu de 13 mii înseamnă că ești în vârful profesiei tale, că muncești zi de zi, că nu prea ia zile libere și că ești la dispoziția patronului.

Nu pentru că ți-ar cere-o el, dar pentru că această sumă duce la au nivel de responsabilitate. Nu poți să pleci cu 2500 de euro acasă, nicăieri în Europa, și să o tragi pe cosor. În plus, măririle astea salariale vin să adâncească un deficit care tocmai a crescut cu mai bine de 60 la față de anul trecut. Iar investițiile s-au prăbușit.

România a votat și-a fost de acord cu o mărire a veniturilor bugetarilor. Una dintre mantrele des auzite este că în administrație se muncește mai prost pentru că banii sunt puțini. Eu cred că motivul real este nepotismul și refugierea într-o zonă călduță. Dar să să spunem că mă înșel. Și atunci să zicem așa.

Sunt de acord să plătim banii aceștia. Poate o grămadă de oameni bine intenționați, buni profesioniști, vor veni acum în administrație. E bine să ai toate sumele astea, e bine și  acum și pentru pensie, dar un lucru ar trebui să fie clar: nu mai aveți nicio scuză.

Nu mai puteți pleca vineri la două. Nu mai puteți avea atâtea zile libere. Nu mai aveți voie să ne umiliți, să greșiți masiv și să ne țineți în loc. Ați devenit cei mai bine plătiți oameni din România. Trebuie să fiți motorul acestei țări, conform banilor primiți.

Noi ne-am făcut partea noastră și nu m ai suntem de acord ca incompetența și lenea să ne țină la pământ ani de zile. Vrem să vedem rezultatele muncii voastre. Și repede. Arătați-ne că știți ce faceți. Că altfel vă plătim degeaba. Dar bine.  Imaginile de mai jos descriu cel mai bine situația de acum.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!