Nu e nimic de râs cu Marian Munteanu

Întâi internetul a râs în chestiunea Marian Munteanu. Dar a râs amarnic, zguduitor, apăsat, lăsând urme. A fost un fel de roast, cum ar spune americanii. Adică acel exercițiu în care un personaj este supra expus la glume. Iată:

Patrick Andre de Hillerin: ”PNL iubește opoziția. Opoziția și procentele mici.” ”Cu Marian Munteanu primar, Dan Puric ar fi numai bun de prefect.”

Alin Bogdan: ”Ar fi timpul ca PSD sa pluseze sa-l aducă pe Miron Cozma.”

Oana Dobre: ”Sper că, totuşi, furnizorii de panseluţe rămân tot ăştia cu 20 euro/firul, nu îi chemăm din nou pe pe ăia cu 20 de bâte/parcela.

Alex Mihăileanu: ”Votaţi Marian Munteanu. Garantat de Miron Cozma.”

Iar autorii populari spun: ”Caragiale nu a murit, e in permanență resuscitat. Să vă văd acum care râdeți de alegerile din State.”

Ar mai fi de adăugat o umilă observație: ”în tot acest timp, o delegație de mineri disperați vin la București să ne spună că nu mai sunt mine. Darămite, politicieni.”

Valul acesta de râs isteric o să treacă repede. Marian Munteanu e deștept, are charismă, este super-citit, este enorm de bine pregătit. Și singurul dintre cei prezenți care poate influența masele. Nu știe administrație, s-ar putea spune. Nimic mai puțin relevant. Din acest moment, alegerile pentru București nu mai sunt pentru cap, ci despre inimă.

Marian Munteanu va muta zona de interes și va spune oamenilor toate acele lucruri dureroase pe care vor să le audă: despre o Românie furată, despre nedreptăți despre impotența clasei politice. Nu mai are importanță ce ar putea construi, ci mai ales pe ce ar putea construi.

Și aici are la dispoziție o întragă serie de mituri dragi românilor: suntem buni, dar nu avem noroc, alții nu ne lasă. Conservatorism, tradiționalism, lucruri spuse însă de un om deștept. Des lipit de Mișcarea Legionară, Marian Munteanu va face un titlu de glorie din asta și nu uitați că semințele tocmai au fost puse lunile astea, când ni s-a spus nenecesar că România este sub asalt.

Ciudat, alegerea PNL-ului o să fure foarte mulți din votanții PSD-ului, care se vor regăsi în ce spune Marian Munteanu. E foarte posibil ca o grămadă de oameni să-l redescopere cu surprindere și să vadă ceva ce n-au găsit până acum. Campania va fi dură, isterică pe alocuri și va radicaliza lumea

PNL-ul s-ar putea să dea o lovitură pe termen scurt. S-ar putea ca, bine ghidat, Marian Munteanu să fie un candidat solid. Alegerea făcută tocmai a mutat partidul, însă. PNL s-a despărțit oficial de generația care privește în viitor, de generația creativă, muncitoare, cea mobilizată în jurul marilor idei europene. Odată cu PNL s-a desprins și președintele Iohannis, fără a cărui patalama nu se putea face treaba asta.

Doar o notă de final: Marian Munteanu nu e întâmplător. E o gândire care vine de câțiva ani încoace, crescută încet și atent. Habar nu am cine e. ”De ce” este clar. Puterea, evident. Consecințele s-ar putea să le scape însă de sub control.

 

 

 

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

9 comentarii la Nu e nimic de râs cu Marian Munteanu

 1. Maria spune:

  bun articol! si adevarat zic eu. Cat despre viitor…poate fi mai rau decat acum?

 2. ramona spune:

  @Maria: da,viitorul poate fi mai rău…Polonia ne arată de ceva timp asta!!

 3. Marian Munteanu era scos de la naftalina de cateva luni bune. Acum a fost gasit momentul prielnic.

 4. Catalin Neagu spune:

  Domnule Striblea,

  Nu am nimic cu domnul Muntean dar daca esti un om citit nu insemana ca esti si un bun administrator, ba dimpotriva. Din punctul meu de vedere aceasta propuenre nu reflecta decat criza din interiorul PNL si sustinerea de facto a lui Nicusor Dan.

  Chiar nu are PNL pe cineva mai bun ca MM in acest moment ptr a fi propus PMB(unul din posturile cheie daca ne gandim ca un candidat poate candida si pa presedentia romaniei din PMB) ??????

 5. Danny spune:

  Va dati seama unde au ajuns cu disperarea cei de la PNL incat au ajuns sa faca o astfel de propunere, mai degraba, fantezista, pentru Primaria Capitalei. Adevarul e ca n-au oameni, nici ei, nici alte partide, care nu s-au reformat si ajung sa propuna oameni care nu prezinta incredere pentru o buna parte din electorat.
  Din cati politicieni au ei pe-acolo, s-au orientat spre o figura cvasi-anonima (cu exceptia episodului dramatic din iunie 1990), decat din spusele ziaristilor care cauta acum sa-i creeze o imagine (nu buna sau rea, doar atat cat sa aiba de unde incepe dezbaterea).
  Problema e alta: nu se mai aleg candidati potriviti pentru functia pe care ar trebui s-o ocupe, ci e mai mult un concurs de popularitate la alegeri.
  O sa fim mai atenti de acum la ce va spune.

 6. Popa spune:

  Banii care-i are Marian Munteanu , parcă au miros din trafic de arme$$$.Ne spune ceva Bădescu? Sau era pe felie cu …

 7. Andi V. spune:

  Înclin, cu tristețe, să cred că aveți dreptate. Tot mai mulți români, disperați de ceea ce trăiesc, se lasă furați de mirajul promisiunii de ordine, de alungare a inamicilor străini. Nu numai în RO ci în toată lumea extremele se întăresc. Marian Munteanu este un om „asortat” cu timpurile pe care le trăim.

 8. Hippie Pittis spune:

  Liberalii sunt constienti ca orice ar face, pierd Primaria Capitalei. Asha ca au decis sa se razbune pentru TVR. Si cum nu isi permit „sa faca gat” la Mariile din Ambasade, au gasit o persoana facila si cinstita pe fond, care sigur le va scoate acestora peri albi. Macar MM ne va invatza ceva Istorie a Poporului Roman (de voie-de nevoie), sacrificiul de fonduri facut de PNL si cel facut de MM [ timp + riscuri vitale asociate ideilor catalogate de Ambasade drept „Legionare”] nu vor fi in zadar. Cei care vreti sa aflati mai multe NOUTATI VECHI despre ISTORIA cenzurata a Romaniei din anii 1930 – 1955, fiti pe faza !!! – Relay-only by hippiepittis.

 9. aura spune:

  si ce este rau in Polonia ? S-au intors, cumva, in istorie ? Ce este rau in a fi nationalist, ? Sa nu se creada ca as fi un fan Marian Munteanu. Nu cunosc persoana. Ma deranjeaza ipocrizia PNL-ului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!