Ne dezbrăcam și noi mai puțin la piscină?

Am una nouă de la piscina unde mi se întâmplă lucruri misterioase. Știți voi, v-am mai povestit de ziua în care mi-a dispărut un pantof. Doar un pantof. Și, deși l-au căutat angajații hotelului, nu a mai apărut. Apoi de ziua în care un tătic a intrat cu două fetițe în vestiarul bărbaților. 

Noutatea a venit acum câteva zile. Știți dușurile alea de pe marginea bazinului. Faci repede o băiță înainte de a intra și eventual, te mai cureți de clor când ești, dacă te duci pe la saună, jacuzzi și așa mai departe. De obicei, la piscină e atmosferă relaxată cu lume destul de puțină. Dar acum era o după-masă în care chiar se adunase destulă populație. Și ca niciodată, multe familii cu copii.

Tipul de care vreau să vă vorbesc s-a bălăcit ceva vreme în bazin. Era un domn la peste 50 de ani cu părul alb. Nu i-am dat atenție, dar când am plecat spre ieșire, laolaltă cu copilul, am văzut nevăzutul sau nevăzuta. Omul s-a dezbrăcat frumușel, de tot, gol pușcă. Și s-a băgat în unul dintre cele două dușuri și a început să se săpunească pe larg. Repet, gol pușcă. 

S-a săpunit îndelung, și-a văzut de ale lui, a mai dat cu șampon, a mai arătat la lume cu ce e dotat. Și a făcut-o cu răbdare. A fost cea mai de neînțeles acțiune pe care am văzut-o în ultima vreme. A fost meticulos de mi-au sărit ochii din orbite. Fără nicio consecință.   

Altfel, suntem bine. Doar că pe lângă faptul că nu ne dezbrăcăm în public  la piscină ar trebui să mai știm câteva lucruri. Le las aici că am remarcat că sunt oameni care le ignoră. 

Dușul de lângă bazin se folosește înainte de a intra, nu musai la ieșire. Altfel, suntem toți în aceeași cadă. 

Când se intră în vestiar se dă ”bună ziua.” Și când se iese, pentru că nu ne doare gura.

Nu insista să stăm de vorbă dacă nu ai măcar un prosop pe tine. 

Fotoliile nu sunt la comun, dacă pe ele se află un prosop sau altceva. 

Nu-ți lași copilul să se arunce în piscină dacă scrie clar că nu are voie.

Șterge-te când ieși din apă și nu șiroi prin toată clădirea. 

Dă-le o mână de ajutor angjaților: strânge prosopul pe care ți l-au dat și lasă-l în coș.

Avem coșuri de gunoi în care putem arunca papucii de unică folosință, bețișoarele de urechi sau căștile de baie. 

Evenimentele de mai sus nu s-au întâmplat deodată, stați liniștiți. Sunt mici observații adunate în câțiva ani. În general lumea e ok, dar asta îmi dă posibilitatea să-i văd mai bine pe ceilalți.   

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!