Mesaj pentru președintele CSM, domnul Marius Tudose

Domnule judecător Tudose,

Vă scriu acest mesaj pentru a-mi exprima uimirea față de modul în care instituția pe care o coordonați percepe realitatea și acționează ca urmare a nemulțumirilor publicului față de actele de justiție. Mă refer, în primul rând, la cazul violului de la Vaslui.

În data de 28 aprilie o instanță din Vaslui  a dispus schimbarea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Nu exista o obligație a judecătorului să facă acest lucru și ea s-a datorat, cel mai probabil, unei înțelegeri între procuror și inculpații care și-au recunoscut vinovăția. O altă instanță a dispus și ca cei patru inculpați, cei care nu au recunoscut, să primească arest la domiciliu pentru că ”ar fi o discriminare”.

Schimbarea măsurii arestului ar fi trebuit să vă pună pe gânduri și să vă determine să solicitați, încă de la acea dată, o verificare a situației apărute. Mai ales că ea a fost prezentată în presă. Nu ați făcut acest lucru, ați acționat doar în urma unei plângeri a unei asociații neguvernamentale și ați lăsat ca asupra judecătorilor de fond să se construiască o presiune uriașă, care e de abia la început. Ați eșuat astfel să faceți tocmai ceea ce vă cere funcția, să vă protejați colegii.

Nu știu de ce nu ați făcut-o, dar știu cu ce erați ocupat. La data respectivă, nu mai puteați de supărare că Traian Băsescu a dat un interviu la Ultimul Cuvânt în care spunea „în momentul de faţă Inspecţia Judiciară şi CSM au devenit o măciucă care se aplică în gură, direct, oricărui om care vrea să exprime ceva despre justiţie”. Drept urmare l-ați judecat pe domnul Băsescu la CSM, iar pe noi ne-ați trimis la CNA. Fără succes, în cazul nostru CNA a constatat că nu e nicio problemă și fără impact în cazul domnului Băsescu, care vorbește liber în continuare.

Ați dat dovadă de o lipsă clară de percepție a situației reale din domeniul pe  care îl conduceți. V-ați pus colegii în situația de a fi judecați de toată opinia publică românească și ați stârnit o revoltă populară. În acest moment, nimeni nu mai are încredere în breasla dumneavoastră, iar în mare măsură sunteți de vină. Vă invit să-i trimiteți la CNA pe toți cei trei sute de mii de semnatari ai petiției. Și o spun eu, care am îndemnat la echilibru și prudență în chestiunea măsurilor aplicate de colegii dumneavoastră de la Vaslui. Inutil și prea târziu.

Ținând cont de acest lucru, vă solicit demisia, domnule judecător Tudose, din funcția de membru al CSM. Lăsați-i pe alții care înțeleg unde este și cum judecă România.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!