Lui Mândruță nu-i place litoralul. Era să-i dau dreptate

Lucian Mândruță a reușit să desființeze scurt și cu talent într-un post pe FB cam toată mizeria de pe litoralul românesc. Și are în parte dreptate.

lucian mandruta

 

Dar, pe undeva am un sentiment ca e și într-o retorică de genul România pute. În primul rând, știrea cu bulgarii e pe bune, o zice novinite.com. Eu aș zice, mai degrabă că au reușit să comunice bine și românii o știre care interesează mii de oameni. Dar, bulgarii stau bine la turism. Mai bine și mai ieftin ca noi.

Dar, ca unul care am fost nevoit să merg la mare în România mai des în ultimul an pot să spun următoarele:

Avem hoteluri mai mișto decât în Bulgaria și Grecia. Camerele de 3 și 4 stele sunt chiar de nivelul ăsta. Sunt mai noi, mai îngrijite, cu mobilier de calitate mai bună.

Restaurantele sunt dependente de patron. Cine are bun simț are locuri foarte mișto cu personal care se mișcă bine. Și în majoritatea locurilor unde am fost se mânca bine, în vreo două chiar excepțional.

Prețurile nu sunt în regulă. Pe bune, nu poți să te adresezi doar bogaților sau să dai tunuri. Și  nu poți frate, să nu dai la nesfârșit bon. Până și grecii au început să o facă.

Mamaia e de evitat dacă ești familist, deși la capătul nordic al stațiunii sunt câteva beach-baruri cu totul în regulă.

Sudul litoralului e o zonă verde mișto pentru copii, e mai relaxat, sunt o grămadă de locuri unde să te ascunzi.

Nu garantez lipsa cocalarilor în Bulgaria. Dimpotrivă

Și, da, sunt de acord, concurența e benefică. Poate învață că nu te îmbogățești dintr-o farfurie de mâncare.

Altminteri, șederea în uriașele resort-uri bulgărești e un pic exagerat lăudată. Multă lume e mulțumită doar că e mâncare multă și băutură proastă, moca. Altminteri, Lucian, zău, dacă sunt diferențe. Ia uite aici.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!