L-am chemat pe Dan Puric la tv ca să enervez netul

Azi o să-l vedeți pe Dan Puric la televizor. La RomâniaTv, la ora 20. L-am chemat eu pentru că îmi place să stau de vorbă cu el. Și de aici știu că or să înceapă unii să urle, să se scandalizeze: că a venit prietenul rușilor, că a venit legionarul, că ce caută ultra-ortodoxul la tv, anti-europeanul și mai presus de orice că e deja un clișeu Puric de Crăciun.

Doar că asta este diferența dintre a construi și a distruge. Cel mai ușor să ai succes în spațiul public este să înjuri în permanență. Să te proclamezi bun și să vezi numai proști în jur. Să vezi toate problemele și să ai toate soluțiile. Și e foarte mișto să te dai european și tolerant, dar să nu tolerezi, sub nicio formă, ce spun și cred alții.

Îmi plac mai mult cei care construiesc. De ceva vreme, Dan Puric strânge bani pentru Clinica Nera a doctorului Pavel Chirilă. România TV a strâns cu ajutorul telespectatoruilor 20 de mii de euro.  A donat și un pușcăriaș celebru, o să vedeți diseară. O puteți face și voi. E un pic mai mult decât să înjuri.

În rest, vreau să-i ascult pe toți. Să le pun opiniile la încercare și să văd România și prin ochii lor. Evident, Puric deranjează. Opiniile sale nu sunt conforme noii revoluții, deși îi admiră pe toți cei care au ieșit în stradă în ultima vreme. La fel ca ei, este opozant al întregii clase politice, doar că nu vrea să se îndepărteze de România. Și eu unul, sincer, am nevoie, măcar o dată pe an, să-mi spună cineva că România nu e tocmai de căcat. Că mă pot bizui pe vecinii mei, pe prietenii mei și că împreună pot fi o nație,

Și, da, s-a întâlnit cu Aleksandr Dughin. Doar că, spre deosebire de alții, am zis că e necesar să-l întreb ce a căutat acolo și ce au discutat. Ce a zis o să vedeți diseară. Eu pot spune doar că alcătuirea unei astfel de liste e stalinismul perfect.

P.S. În fotografie suntem alături de Cristina Gheorghe, producătorul Ultimei Ore.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

10 comentarii la L-am chemat pe Dan Puric la tv ca să enervez netul

 1. Anne spune:

  Dle Striblea, atat pe net cat si in viata reala veti enerva numai pe cei care va mai pot lua in serios. Si nu cred ca ar trebui sa fiti mandru de acestia. Dupa prestatia extraordinara atat a Dvs cat si a colegilor Dvs, a colegei Andreea Cretulescu in special, din timpul campaniei electorale si chiar si dupa (nu intram in detalii, pentru ca le cunoasteti mai bine ca oricare), mai doriti sa fiti luat in serios? Dupa ce ati adus ofranda patronului intreaga Dvs credibilitate, respectul pe care multi il nutreau fata de cvasi-obiectivitatea Dvs, mai doriti sa fiti luat in serios? Facem cate un scurt popas cu telecomanda sa vedem ce mai debiteaza RoTV. Atat. Sunteti pe tobogan in jos. Anul Nou sa va aduca mintea la cap!

  1. Catalin spune:

   Emisiunea de aseara a fost cea mai urmarita pe tronsonul ei si nu numai. Daca vreti sa-i reprosati dnei Cretulescu ceva, va rog sa-i scrieti ei. Daca aveti sa-mi reprosati mie ceva, spuneti un lucru concret, nu doar o generalitate legata de locul meu de munca.

 2. NELLU spune:

  Domnule Striblea, prin evoluţia dumneavoastră jurnalistică la televiziunea de casă a lui V. Ponta – care nu diferă cu nimic de antena 3 (apogeul abjecţiei în materie!) mi-aţi furnizat cea mai mare dezamăgire în viaţă. Am crezut iniţial în dumneavoastră, vedeam în jurnalistul Cătălin Striblea exponentul unei prese profesioniste, obiective şi credibile, dar prosternarea practicată până la paroxism faţă de cei care vă plătesc şi acoliţii lor politici, în special de când aţi trecut la România TV, a compromis iremediabil imaginea pe care mi-o făcusem despre dumneavoastră şi v-a trimis definitiv în galeria personajelor lipsite de principii, care nu pot să inspire decât compasiune.
  Aş fi vrut să vă transmit un mesaj în spiritul Sărbătorii Crăciunului, dar credeţi-mă îmi este imposibil .

  1. Catalin spune:

   Incapacitatea de a transmite un lucru concret despre prestatia mea e ceea ce-mi da cel mai mult de gandit la mesajul dvs. Eu cred ca nici macar nu cititi ce scrie pe acest blog, pentru inceput. In ceea ce priveste incapacitate de a ura ceva de bine cuiva care crede altfel decat dumneavoastra defineste cel mai bine trasaturile grupului din care faceti parte: credinta suspecta in fetinerea adevarului absolut, intoleranta si agresivitate. Relaxati-va!

 3. Vali spune:

  Buna ziua Domnu’ Catalin,

  Am ratat emisiunea si de gasit pe site-ul dumneavoastra sau pe youtube nu am gasit-o.
  Puteti sa upload-ati va rog emisiunea pe site-ul televiziunii sau pe youtube sau pe amandoua?

  Multumesc,
  Vali

 4. NELLU spune:

  Domnule Striblea, comentariul meu nu priveşte articolul „L-am chemat pe Dan Puric la tv ca să enervez netul”, ci, în general, prestaţia dumnevoastră la televiziunea pe care o slujiţi, din punctul meu de vedere, într-un mod neprofesionist. Concret, v-am reproşat obiedienţa dusă spre penibil faţă de patronul dumneavoastră şi amicul său politic Victor Ponta.
  În rest, numai de bine!

 5. Catalin spune:

  La atât m-a dus și pe mine capul. Dar este exact ce v-am spus. Puteți furniza un moment, emisiune, dată, oră la care am fost obedient? Nu cred. În ce privește blogul vă recomandam să-l citiți și pe ăsta și pe cel din Adevărul ca să vă lămuriți asupra credințelor mele, că îmi dau seama că trăiți din clișee.

 6. Catalin spune:

  @Vali
  Aici este emisiunea: http://www.romaniatv.net/emisiune/ultima-ora_875.html.
  Cautati data de 24 decembrie, ora 20.

 7. Vali spune:

  Va multumesc! 🙂

 8. panduric spune:

  vali, nu trebuie sa pierzi vremea cu toatq emisiunea. multe bancuri si bascalie. partea esentiala e aici http://inliniedreapta.net/lavedere/dan-puric-domnu-dughin-nu-vrei-sa-facem-o-antanta-crestina-lista-completa-e-la-mine/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!