Klaus, președintele virtual din țara arestărilor

Felicitări românilor care au reușit astăzi să miște un președinte din loc. Și să trimită la CCR cererea în cazul Șova. A fost un moment în care, încă o dată, o grămadă de oameni ”și-au luat țara înapoi”. Nu ar fi reușit fără o presiune mediatică extremă și fără să iasă în piață. Rămâne pentru mine un mister cum președintele care s-a cățărat pe valul sprijinului pentru DNA și a părut să înțeleagă cel mai bine ce își doresc românii activi, se decuplează uneori de la problemele zilei. Cineva m-a întrebat astăzi: ”dar ce doreai domnule să spună? Nu mai bine face?”

Uite-l că a făcut. Doar că înainte s-a dus la un dineu și s-a pozat în hainele cele bune. Nu a învățat din lecția aplicată lui Ponta, care în situații similare era ba la televizor, ba la un baschet și a lăsat-o să plutească așa în aer. Ne-a salutat cu un aer superior pe Facebook și cam asta a fost. Puțin, prea puțin, pentru un președinte cu o cotă de 70 de procente de încredere. Sau poate tocmai de aceea. Uneori este nevoie mare să și spui, nu numai să faci. Oamenii au nevoie să te audă, să-i însuflețești, să-i conduci și să le arăți calea. Iar în ultima vreme, domnul Iohannis a făcut asta doar la modul virtual. E un alt exercițiu al puterii, dar cred că multă lume l-ar vrea mai prezent.

Pe de altă parte, nu mă pot abține să nu constat că aproape ți-e teamă ca în acest moment în România să atragi atenția asupra procedurilor de arestare și a plimbărilor cu cătușe. Dacă o zici, ești automat trecut în tabăra infractorilor. Am în cap imaginea unor coloane mare de oameni înarmate conduse de ziariști cu flamuri și care merg într-un soi de război. Și, poate, e războiul  mult așteptat. După ruina și decăderea atâtor ani, trebuie plătit. Simți că mai respirăm.

Dar o să spun mereu că noi suntem o societate civilă, care trebuie să vadă în primul rând de respectarea a tot ce înseamnă drept cetățenesc  și aplicarea legii la milimetru. Nu-mi place să-i văd pe cetățenii cu pricina plimbați în cătușe. Pentru că mă gândesc că măcar unul ar putea fi declarat nevinovat. Și că nu-l mai spală zece ape.

Nu-mi place să văd că tot Parlamentul e trecut într-un faliment moral pentru votul eșuat la Șova. Atenție, votul a fost pentru arestare, dar s-a opus domnul Tăriceanu. Adresați-vă lui și, individual, celor care au plecat din sală sau au fost prietenii lui Șova. Nu cred că imunitățile trebuie îndepărtate cu totul. E acum un concurs în sensul ăsta. Pentru că, într-un viitor absurd, orice plângere va duce la schimbarea unor configurații politice.

Și, în fine, nu cred în apariția unor armate de îngeri în România. Sunt într-adevăr niște oameni care fac o treabă absolut fantastică, dar și ei pot greși.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Klaus, președintele virtual din țara arestărilor

 1. B. ANGHEL spune:

  Intotdeauna nemtii reactioneaza mai greu la evenimente spontane si surprize si noi romanii ii oferim acestea din plin.In caruselul nebunilor de azi cred ca este nevoie de unul mai asezat, mai realist,mai rece,mai calculat,mai zgarcit la vorbe dar care reactioneza si e mai faptic (chiar daca cu putina intarziere).In alta ordine de idei, in privinta respingerii Codului silvic,cred ca puteai sa mai astepti putin Domnul Johannis este inca in termenul de gratie.Nu crezi ca trebuie sa-l mai lasam sa se obijnuiasca cu functia,inainte sa-l devoram in stilul nostru romanesc?

 2. dorina spune:

  dar dl presedinte nu a mai fost virtual cand a trimis legea padurilor inapoi la parlament pt a fi corectata conform dorinteleor firmei austriece care taie padurile tarii si care a fost expulzata din tara de origine datorita lacomiei si practicilor criminale fata de mediu!!!!!!!!!!!

 3. Alina spune:

  vitual si iar virtual insa stau si ma intreb de ce un presedinte in functie nu se exprima cetatenilor care l-au ales.

  Poate ca ii vine mai usor sa se exprime pe facebook caci greselile gramaticale ii sunt corectate automatic insa eu nu am cont facebook si as vrea sa il auzim si altfel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!