Iohannis v-a anunțat deja răspunsul

Cheia următoarelor luni apare în chiar primul minut de la sosirea în Piața Universității a președintelui Iohannis. În fapt au fost primele cuvinte. Primul răspuns la o afirmație a unui protestatar: ”vrem să scăpăm de clasa politică, domnule președinte.”

”Fără politcieni nu se poate”, a spus președintele.

Și cred că asta rezolvă în mare măsură ecuațiile pe mai departe. Domnul Iohannis nu trage de timp în căutarea unei soluții miraculoase. El trage de timp pentru ca manifestațiile să scadă din intensitate și să-i permită soluția pe care o are la îndemână. Cam singura, de altfel.

Iohannis va numi un premier tehnocrat, chiar și Cioloș având statutul acesta și va pune în guvern oameni cu o aparență tehnocrată, dar care vor veni cu acceptul partidelor. Asta pentru că guvernul mai trebuie să și treacă de Parlament.

De ce este necesar acest sprijin și nu împinge spre dizolvarea Parlamentului? Posibil pentru că nu vrea o instabilitate mai mare și doi la mână pentru că îi este frică de rezultatele alegerilor, care ar putea aduce o victorie a partidelor clasice. Deci ajunge cam tot de unde a plecat. Ba, mai rău.

În al doilea rând, orice idee de reformă, de stopare a abuzului, orice lege sau ordonanță, tot la Parlament va ajunge. Este imposibil să duci la capăt un proces reformator, fără sprijinul politicienilor.

Cam acesta este calculul la Cotroceni, până la apariția unei noi clase politice. Asta rămâne la latitudinea noastră, dar prin 2016. Sau, cine știe, poate urmează să ne surprindă.

foto

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Iohannis v-a anunțat deja răspunsul

  1. nidacov spune:

    mai nea striblea…da’ de stilourile lu’ basescu nu spui nimic ? mi-ar fi placut sa afle natiunea romana ce tip de cerneala foloseste…si nu am inteles nici de ce nu faci emisiunile cu cristoi si base la RomaniaTV…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!