Iohannis, mai puternic decât Băsescu

Exprimarea nu-mi aparţine. E spusă de Crin Antonescu duminică seara la Ultimul Cuvânt. Și urmează: ” Va fi un presedinte extrem de puternic. Romania va fi, de facto, in urmatorii ani, un regim prezidential”  Vă aduc aminte și de mai vechea spusă a lui Iohannis dintr-un interviu la Sibiu: ”Nu sunt un naiv, cunosc bine clasa politică de la București”

Declarația lui Crin Antonescu este de fapt știrea zilei. Ne dă o reprezentare asupra viitorului. Într-adevăr domnul Iohannis nu va jigni pe nimeni, nu se va hăhăi cu nimeni, nu se va bate pe spate cu poporul. Va fi un președinte instituțional și care probabil va aduce unele schimbări. Dar va lua măsuri pe  care dacă le lua Traian Băsescu am fi sărit în aer.

Numirea lui Hellvig este un exemplu. Hellvig era văzut drept un Hrebenciuc al PNL. A fost șeful de campanie al lui Crin. A trăit pentru și din combinațiile de pe culoarele partidelor. Știe traseele banilor și ale traficului de influență. Este unul dintre stâlpii puterii actuale. Și Maior era om al sistemului, dar  nu lucrase la nivelul acesta și avea și un traseu mai apropiat de o astfel de funcție.

Iohannis nu a avut nicio emoție și nicio explicație când l-a impus. A dorit SRI și l-a luat. Tocmai când acest serviciu este profund atacat și tras în diverse combinații politice. Și mi-e teamă că tocmai l-a predat clasei politice. Sau, dacă Hellvig nu performează, îl scoate total de sub controlul civil. Domnul Iohannis nu a avut nici emoția că Eduard Hellvig nu și-a exprimat o poziție publică față de ce s-a întâmplat în vara lui 2012.

În același timp, Iohannis ne-a spus fără niciun fel de probleme că acțiunile DNA reformează clasa politică : ”Mulți pe care i-am văzut ani de zile la televizor vor fi în altă parte sau vor sta acasă, în cel mai bun caz, și se va face loc pentru noi lideri, noi politicieni, pentru o nouă credibilitate.” 

Adevărat, domnule Iohannis, dar acesta este un efect și nu un scop. Lăsați-ne pe noi societatea civilă, opinia publică să împingem pentru reforma asta, prin vot și prin mecanisme democratice. Nu considerați că arestările trebuie să schimbe lumea, că așa au mai gândit și alții acum 50 de ani și nu au reușit.

Dar, da, cel puțin pentru dumneavoastră arestările vor aduce o schimbare fundamentală: cu fiecare arestare veți deveni cel mai puternic român pentru că o perioadă veți fi singurul politician credibil.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Iohannis, mai puternic decât Băsescu

 1. Cosmin spune:

  ”Lăsați-ne pe noi societatea civilă, opinia publică să împingem pentru reforma asta, prin vot și prin mecanisme democratice”

  Nu domnule Striblea, lasaţi-ne pe noi să ne alegem viitorul, nu ni-l bagaţi voi pe gât. Nu avem nevoie de spălători de creiere.

  Publicul dumneavoastră (cei cu taloane de pensii) vă pot vedea aşa cum vreţi, dar noi (cei cu diplome de licenţă) vă vedem exact aşa cum sunteţi!

 2. mugur spune:

  Stiti ce zice opinia publica ? Iesiti din studiourile care colcaie de ” oameni politici ” si vedeti ce spun oamenii . Oamenii astia de care de 25 de ani acesti oameni politici si-au batut joc . Intrati in spitale , mergeti in piete , la sate , de fapt , oriunde . Opinia publica nu numai ca aproba ” Marea Incatusare ” dar , vor pedepse mai mari , confiscarea banilor furati ( unde dl . Ponta este un Iosefini , un Houdini ) .
  Eu , prin natura meseriei , vin in contact cu toate categoriile acestei opinii publice . N-ati vrea sa-i aveti in studiouri alaturi da invitatii obisnuiti ai ” tocsourilor ” .
  Asa ca , domnule Striblea , mai usor cu opoinia publica .
  P.S. De ce nu comandati un sondaj de opinie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!