În locul lui Iohannis aș duce toată presa la Vila Lac 3

Nu știu dacă familia prezidențială sau consilierii acesteia au observat, dar în jurul lor se construiește încet și sigur o imagine temeinică. Nu știu dacă e o construcție făcută de specialiști în spinning sau pur și simplu sunt detalii care scapă de sub controlul președintelui și al echipei sale. Cert este că mecanismul este pornit și s-ar putea ca, la un moment dat, să-l doară tare. În ce constă el?

Aparent familia Iohannis a venit la București să se bucure de toate privilegiile pe care ți le poate acorda în țara asta funcția prezidențială. Și este și încurajată în această direcție de o presă controlată care îi ridică în slăvi.

Numai ieri doamna Iohannis a brăzdat internetul în lung și lat cu imagini dintr-un atelier de modă celebru și scump din Madrid. Imaginile veneau de pe Facebookul unei doamne prietene și ea creator și au fost comentate ca fiind un cadou din partea Reginei Spaniei. O rochie la acel atelier costă cam 3000 de euro. Mulți internauți au taxat-o că Madridul e plin de muzee, dar de acolo nu au apărut fotografii cu Prima Doamnă. Prin comparație, Michelle Obama a făcu senzație în America cu o rochie de 35 de dolari de la H&M.

Fotografiile au apărut când de la RAAPPS au început să se scurgă informații, controlat zic eu, despre modificările pe care familia Iohannis le-a cerut la Vila Lac 3. Cred că echipa Ponta i-o coace ca și lui Băsescu cu vila Dante. Fostul președinte are dreptate când spune că nu suntem departe de o vizită cu presa acolo. Concomitent au apărut detalii despre materialele scumpe folosite acolo și luxul pregătit.

Președintele și-a rupt dinții rău de tot în mărirea salariilor demnitarilor, deși aici echipa sa de comunicare l-a mai acoperit spunând că a fost vorba de o negociere.

Să nu uităm nici de mașina schimbată cu una nouă cu dotări din cele mai prostești, cum ar fi masaj la locurile din spate. Sau de avionul mic și cochet pe care președinția l-a luat în grabă pentru o deplasare neanunțată. Sau de paltonul aruncat cu nervi că nu era nimeni să-l ia.

Nu trebuie să te uiți de două ori la toate treburile astea ca să vezi imaginea unuia care se bucură de toate pomenile sclipicioase pe care ți le poate da țara asta. A unuia care a câștigat marea tragere la loto într-o țară care e mai curând săracă. Nu o să treacă mult timp până când președintele o să fie perceput ca un avid al luxului pe bani publici. Abia aștept listele de cumpărături făcute de RAAPPS și vă asigur că o să apară. Zece ape nu o să-l spele pe domnul Iohannis. Mai ales când prezența ta în spațiul public e limitată pe alte subiecte mai consistente. Nu mai spun de toate bârfele care circulă pe culoarele politicii. Presa care mai are minime reguli le va evita o bună bucată de vreme. Dar ele vor umple curând internetul.

N-am idee dacă domnilor de la Cotroceni le pasă de treaba asta. Poate scopurile și gândurile lor sunt mai înalte. Dar vă asigur că este exact genul de situație care îi va termina. Știu, România e o țară care poate și trebuie să-și permită un trai decent pentru președintele său. Dar acestea trebuie să vină firesc cu echilibru și cumpătare.

Vă spun că, dacă aș fi în locul echipei lui Iohannis, azi i-aș lua de mână pe ziariști și i-aș duce la Vila Lac 3 și să se asigure că președintele nu are parte nici de castel, nici de buncăr și mai ales de nici un fel de zorzoane care să coste mii de euro.

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la În locul lui Iohannis aș duce toată presa la Vila Lac 3

  1. alpe spune:

    De ce sunteți așa sigur că acolo nu se fac „îmbunătățiri” inutile și costisitoare? După poftele de până acum ale celor doi, aș zice că dimpotrivă, ele există…

  2. Ana spune:

    Eu pe zorzoane pariez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!