Imagini în premieră din culisele naționalei României

Imaginile pe care o să le vedeți sunt extrem de rare. Nu neapărat pentru un jurnalist, ci pentru majoritatea dintre noi. E o părticică din ceea ce înseamnă drumul spre victorie. Una dintre ședințele tehnice ale naționalei, înainte de turneul final al Campionatelor Europene de Handbal, 2014. E genul de imagine care apare mai curând în filmele despre sport, cu marele discurs dinaintea competiției. Am făcut indiscreția de a înregistra un minut din ceea ce au vorbit Alex Dedu și Gheorghe Tadici, înaintea plecării în Ungaria. Nu e muzică, nu sunt cadre strânse, nu apare niciun moment culminant. E doar concentrare și presiune.

Aceste fete sunt la cel mai înalt nivel de profesionalism din România. Câteva dintre ele sunt vedete internaționale: Cristina Neagu, Valentina Elisei, Paula Ungureanu sau Ada Nechita. Mica Brădeanu a participat la 15 turnee finale. Uriaș. Această națională a participat la fiecare ediție de campionat mondial. Am venit cu medalii, dar am și eșuat. Dar nu exagerez când spun că ele îmbracă cel mai greu tricou din istoria sporturilor de echipă românești.

Și dacă le stai câteva clipe alături, această greutate imensă se simte.  Se vede în ochi, în grimase, în modul în care își strâng mâinile în jurul lor. Și în lipsa de zâmbete. Nu cred că trebuie să le spui multe. Ele știu deja ce le așteaptă.  O țară întreagă, care la sporturi de echipă mai primește victorii doar în handbal.

Și vor reuși. Începem mâine seară la 19.15, în direct la TVR2.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!