Hexi|Eu nu vreau să-i iertăm niciodată

La patru zile după operația pe care am avut-o în urmă cu câțiva ani, am început să fac febră. Mi-a rămas cu totul în minte pentru că țin minte debutul violent. În salon era mai tot timpul cald și eu m-am trezit la amiază tremurând cumplit.

Mi-au pus două pături și am tremurat așa până când mi-au dat perfuzii. S-a repetat, apoi cu febră mare. Au curs zeci de ape de pe mine. Mă schimbau de trei-patru ori în două ore. Nu puteam să o fac singur, partea stângă a corpului nu mă ajuta. Alternam între friguri și călduri. ”O răceală”, am gândit tot timpul.

M-au verificat ORL-iști, pneumologi și nimănui nu-i era clar pe unde/ce era exact. Patru zile a durat toată povestea. Eram speriat cumplit. Nu pentru că mă băteam cu un microb, ci pentru că microbul mă împiedica să mă mișc, să fac exerciții cu mâna și piciorul care erau afectate.

Nu știu cum mi-am revenit. Nu știu ce-a fost. Știu când mi-am revenit. Alina vorbea la telefon cu o colegă de-a mea. Nu-și dădea seama că difuzorul telefonului era dat tare. ”Alina, dacă în patru zile nu i-a trecut febra, trebuie să te gândești la altceva.” Acel altceva îl voi fi auzit ceva mai târziu printre asistente, șoptit la ureche: ”ați luat ceva de la noi.”

În momentul acela, mi-am spus în cap că ”eu nu o să mă dau bătut aici.” și am hotărât că nu mai fac febră. Mi s-a spus mai târziu că doctorii mi-au dat antibiotice de cal. Operația era reușită, eu mă prezentam bine și toată lumea era îngrozită pentru că totul era zădărnicit de un nenorocit de microb.

A fost o infecție din spital? A fost ceva ce am luat de la un vizitator? Greu de spus. Și nici nu mai vreau să știu. Scriu rândurile astea pentru că azi, după ce am aflat că dezinfectarea spitalelor se face cu apă, îmi dau seama că am trecut prin urechile acului.

Eu am scăpat.

Sute de alți oameni au trecut însă prin asta. Doi dintre prietenii mei duc microbul cu ei în continuare. Au viața amară pentru că undeva, cineva a mințit și a furat. Au mințit și au furat de ani buni, Au plătit șpăgi și au avut parte de protecție.

Nu știu cum dorm noaptea acești oameni. Nu știu de ce dorm noaptea acasă. Nu știu cum ar putea să-i ierte cineva vreodată. Eu, nu.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

10 comentarii la Hexi|Eu nu vreau să-i iertăm niciodată

 1. Dan spune:

  Toți angajații fabricii ar trebui pedepsiți. Inafară de șoferi, magazioneri, etc. cei din laborator sigur erau conștienți că se îndoaie cu apă produsele lor

 2. Adriana Florescu spune:

  AICI ar trebui sa avem pedeapsa cu moartea. Ati fi putut sa nu mai existati, si eu traiesc ca prin miracol ca nu am contactat asa ceva la spital, fiind operata anul trecut, am aflat si ca 60.000 dintre romani mor anual de acest „tratament programat” si „secretizat”, ca un doctor poate muri de inima rea ca nu a putut salva tori copiii pe care i-a ingrijit ca „tata al copiilor” si cere sa se controleze si medicamentele. Sa traiti si sa fiti sanatos!

 3. Roxana spune:

  Domnule Striblea lasind la o parte escrocheria si vinovatia celor de la Hexipharma, (sper ca vinovatii sa fie totusi pedepsiti asa cum trebuie), relatarea dvs e totusi cam prea succinta si irelevanta pentru a spune sigur da dom’le a fost o infectie nosocomiala.In primul rind la asa o febra erau obligatorii culturi de singe multiple pt a vedea ce bacterii provoaca acea febra si a institui un tratament tintit cu antibiotice „in doze ca pt un cal” daca va place sintagma.In functie de operatia pe care ati avut-o organismul de asemenea poate raspunde cu febra si frisoane in primele 4-5 zile postop.Va spun asta din proprie experienta(politraumatism post accident de circulatie).Si s-a intimplat sa fac si o infectie nosocomiala multirezistenta la antibiotice uzuale.Si nu in Ro, ci in Elvetia unde obsesia pt curatenie frizeaza patologicul.Deci shit can happen anywhere.E drept ca de ex in Elvetia in partea franceza probabilitatea de a „prinde” o bacterie din spital e mai mare decit in cea germana…..

 4. liliana spune:

  tragedia vietii noastre … nici in ziua de azi nu am primit un raspuns cum poti sa-ti internezi copilul in spital pt supraveghere cateva zile si sa-l scoti mort … sigur multumita unui sistem bolnav in care se minte, se fura si se da spaga, in care cetateanul de rand e luat de fraieri iar altii se imbogatesc pe vietile noastre si ale copiilor nostri… eu nu mai pot ierta asa ceva….

 5. Ionescu Vladimir spune:

  Puscarie pe viata

 6. Dana spune:

  Anul trecut în octombrie m-am operat intr-un spital din Timișoara și am luat Hepatita C.
  În iulie 2014 mi-am făcut toate analizele și nu aveam nici o hepatita (am acte sa dovedesc ), am un singur partener de 4 ani și el e negativ la Hepatita C, nu am mai fost la dentist din 2014 pana la operație, nu mă droghez, prin concluzie am luat Hepatita C din spital.
  Pușcărie pe viață le doresc vinovaților, ca mie mi-au distrus viata.

 7. Sabo Eugen spune:

  in mod normal cei ce au fost in spital, in acesti ani, ar trebui sa actioneze in justitie grupul Hexi, min sanatatii – persoane din acest minister ce au dat avize favorabile, membrii comisilor de licitatie, persoanele ce se ocupau cu achizitia produselor septice din spitale, si sa ceara despagubiri de miliarde de euro. Totodata statul roman ar trebui sa confiste toate averile celor implicati in acest atentat la siguranta NATIEI – inclusiv pana la rude de grad III daca se dovedeste ca banii au fost disimulati pe numele acestor persoane.
  aici ar trebui sa fie verificati si cei ce au dat aviz favorabil produselor HEXI

 8. Anca spune:

  Soacra mea a murit la cateva zile dupa o operatie de amputare picior reusita! La cateva zile tremura de se zguduia patul! Nu ne-au mai lasat s-o vedem, a murit singura pe un pat de spital, in chinuri, de infectii intraspitalicesti! Of, Doamne! Cati n-or fi murit cu zile de aceste infectii intraspitalicesti! Criminalii sunt liberi, cu banii obtinuti din crima, plasati in paradisuri fiscale!

 9. Iulia Bratu spune:

  Tot asa a patit si tatal meu la Spitalul Universitar vara trecuta, dar nu a supravietuit, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Era internat de vreo doua luni la un mare profesor chirurg, Stefan Neagu si echipa lui de medici, ca sa-i extirpe o tumoare canceroasa. Nu spun ca nu trebuiau sa se atinga de ea, caci avea un ritm de crestere galopant( crestea de la ora la ora!) si era si puternic hemoragica, dar au facut-o si l-au lasat cu burta partial cusuta( deoarece nu le-ajuns pielea ramasa!). Imaginati-va la ce a dus treaba cirpacilor astora… a facut si el un frison de ziceam ca il lasa inima, ca dumneavoastra! Si apoi va dati seama ca nu a mai fost vorba de cancer, ci de septicemie, de care a si murit, ca pe rana aceea deschisa a facut infectie. Am reusit sa-l luam numai ca sa moara acasa la cateva ore de la sosire, pe perna lui si impacat ca a scapat din ghearele unor ‘dobitoci, si-au batut joc de mine!’, sunt exact vorbele lui. Eu sper sa ii iert, nu pot insa sa uit, numai la asta ma gandesc, si acum cu scandalul cu dezinfectantii (apropo, noua de la spital ne-au dat o sticla mare de la HexiPharma si acasa, ca sa avem la pansat!). Am incercat sa-l conving pe tata sa plece inainte de operatie. Gandind logic, eu ziceam ca nu trebuie sa se umble la tumoarea lui, fiind atat de reactiva, dar nu am reusit, el avea incredere ca ei stiau ce fac… Nu stiu daca ajuta la ceva, dar depun si eu marturie ca oamenii mor cu zile in spitale, chiar si in marile clinici universitare, pline de somitati in medicina!

 10. gheorghe silvestrovici spune:

  AR TREBUI DEMIȘI MANAGERII ȘI DIRECTORII SPITALELOR CARE AU ACHIZIȚIONAT DEZINFECTANTE DILUATE ȘI LE-AU DAT DREPT BUNE DE FOLOSIT ! 1.Dacă erau infecții nosocomiale – produse de microbii din spitale, de ce nu și-a pus NIMENI PÂNĂ ACUM întrebarea: dezinfectantele utilizate în spitale sunt corecte din punct de vedere sanitar?
  2. Conducerile spitalelor erau obligate să analizeze concentrațiile dezinfectantelor ? 3. Dacă testele de sanitație din spitale erau proaste, de ce nu au fost controlate fizico – chimic concentrațiile substanțelor dezinfectante achiziționate ? 4. Dacă au fost controlate concentrațiile dezinfectantelor, ce rezultate au fost găsite? UNDE E MINCIUNA ? UNDE E ÎNȘELĂTORIA ? 5. CÂȚI OAMENI INTERNAȚI ÎN SPITALE AU AVUT INFECȚII NOSOCOMIALE DATORITĂ DEZINFECTANTELOR FALSIFICATE ? 6. CÂȚI OAMENI AU MURIT DIN CAUZA DILUĂRII – FALSIFICĂRII SUBSTANȚELOR DEZINFECTANTE ? 7. DE CÂND ȘI ÎN CE MĂSURĂ SUNT VINOVAȚI MINIȘTRII SĂNĂTĂȚII, MANAGERII ȘI DIRECTORII SPITALELOR, VA STABILI PARCHETUL, DNA ȘI JUSTIȚIA ? 8. DACĂ SRI A INFORMAT PRIM MINIȘTRII ȘI CONDUCERILE JUDEȚELOR, DE CE NU S-AU LUAT MĂSURI ? ESTE UN COȘMAR, UN SCANDAL URIAȘ ȘI O TRAGEDIE NAȚIONALĂ ! DE CE NU NE INDIGNĂM ȘI NU NE REVOLTĂM CU TOȚII ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!