Două imagini după meciul tranchilizant de joi seara. Prima în care Pliskova servește tare spre exterior. Mingea iese mult în afară, iar Halep, ca Nadal pe vremuri, mărește terenul și o dă înapoi. Mingea e moale, aproape moartă. Pliskova se așează bine pe ambele picioare și dă cu dreapta in-out, iar mingea cade pe linie și sare mult în afară. 

Cumva, Halep e acolo. Nu știu cum a rămas acolo. Probabil nu a avut vreme să se întoarcă. O dă și pe asta înapoi. Iar Pliskova o catapultează de la înălțimea celor 1.86 metri exact în colțul opus. Nu. E imposibil să te duci după ea. N-are rost. Dar Halep ajunge, Aleargă, nu se oprește, aleargă, iar ultimul pas are ceva incredibil. E un șpagat, o dublare a unui pas ca și cum ar  face triplu-salt. Cumva o prinde. Pliskova e țintuită. Mingea e în cross, iar cehoiaca imobilă. 

Parcă nu mai are rost să joci după asta. Dacă nici asta nu-ți intră, atunci care? Dar ea joacă până la capăt și apoi spune cinstit că la pariuri și-ar pune toți banii pe Halep. 

A doua imagine. Televiziunea e mincinoasă la tenis. Se filmează de sus și planurile diferă. O singură dată pe meci îți dai seama de realitate. În singurul cadru de la final în care camera de la fileu dă imagini. Halep și Pliskova se salută. Le despart 20 de centimetri și tot atâtea kilograme de mușchi. Imaginea te lovește deodată. Cum adică? Asta mică a reușit să o bată pe asta mare? 

A reușit pentru că ”Simona Halep este cea mai talentată jucătoare din circuitul feminin.” O spune Ion Țiriac pe sub mustață de fiecare dată. Lăsând loc c-ar mai fi vorba și de altceva. Ceva ce Halep nu face. Ar fi vorba de muncă sau de pregătire psihică. Țiriac păstrează asta pentru el. Cam așa a privit-o și aseară din tribună. Cumva de data asta, Halep a pus toate lucrurile lângă talent.

O să aibă un meci greu, un meci disperant, un meci tranchilizant. Iarăși joacă cu cineva mai mare care dă tare în minge. Dă ca și cum ar fi ultima minge. Și sper că muntele acesta de talent și viața de muncă să fie cumva răsplătite. Din când în când trebuie să câștige și ăștia micii care sunt numai inimă și minte. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!