Guvernul Dragnea, la mâna a doua

Azi-mâine o să aflăm componența noului guvern. Nou, vine vorba, căci o să vedeți că vorbim cam de aceeași oameni. ALDE a și anunțat că-și păstrează personalul, iar PSD o să umble pe la câteva nume. Nu o să aibă legătură strict cu competența, ci cu înțelegerile politice existente, cu raportarea la situația politică generală sau la problemele pe care le are Liviu Dragnea.

Aud că o să rămână Tudorel Toader la Justiție. Cred că este cel mai bine pregătit profesionist dintr-un portofoliu guvernamental, iar lui Liviu Dragnea i-ar fi fost greu să-l îndepărteze. În egală măsură, aș pune mână în foc că o să rămână Olguța Vasilescu, Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Petre Daea și cine mai e pe acolo. 

Pentru că, deja ați aflat, Grindeanu este de vină pentru că aceștia au rezultate slabe. În rest, guvernul va fi mult mai politizat și va răspunde la problemele pe care le are Dragnea în partid. O s-o vedeți pe Ecaterina Andronescu la Educație sau pe Adrian Țuțuianu la Apărare. Oamenii au fost cheie în bătălia cu Ponta. Și fosta lui aripă s-a destrămat. Eugen Teodorovici primește Finanțele, iar Rovana Plumb Fondurile Europene. Aparent, toate facțiunie partidului par să fie mulțumite. Iar Liviu Dragnea stăpânește de acum înainte ministerele de forță- apărare și interne – și cele de împărțire a banilor. Nu are încă Justiția, iar aici se va duce următoarea bătălie.

Guvernul este acum fix un guvern al elitei PSD, iar dacă se întâmplă lucruri complicate nu vor mai avea pe cine să dea vina nici în partid. Asta va fi de fapt marea problemă și aici îi va toca Iohannis.

Altfel, să aveți un pic curiozitatea să vă uitați pe câteva cv-uri. Începând de la cel al premierului. Ce-o fi făcut el la finalul anilor 80 sau cu un pic înainte de a veni la celebra facultatea particulară de la Dimitri Cantemir? Noroc de facultățile astea. Că și doamna Dan pe la Ecologică a făcut și tot așa mai târzior.

Nu asta ar fi însă problema. Câtă vreme ai făcut-o cinstit orice facultate este binevenită. Altceva trebuie să vedem. Ce au condus oamenii aceștia la viața lor? Care au fost echipele conduse, ce anvergură au, ce viziune și înțelegere a lumii în care trăim? Unde se situează ei față de dosarele mari ale lumii noastre, De fapt care este anvergura lor?

Guvernul Năstase nu a fost cel mai cinstit, ca să dăm un exemplu, dar cu siguranță cetățenii de acolo știau despre ce este vorba. Vă asigur că de acolo până aici este cale lungă. Și de asta nu mă bizui că marile realizări vor veni pe bandă rulantă. Iar câtă vreme lumea va fugi de politică, iar politica va fi coruptă suntem într-un cerc vicios care ne va aduce aici.  

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!