Grindeanu: am încredere în medicii din România

M-am uitat aseară  la prima prezență publică a lui Sorin Grindeanu, în dialog cu Ionela Năstase la RTV . Greu mi-a fost. Este tipul acela de politician care nu spune mare lucru. Este tehnic, plat și monoton. În plus, are fix carisma bibeloului ținut de mamele noastre în bibliotecă, deasupra televizorului. 

Să nu înțelegeți de aici că ar fi nepregătit sau că nu are valoare. Doar că la comunicare este din categoria Iohannis. Cred că discuția dintre ei doi trebuie să fie halucinantă. Consilierii mai au timp să dea și câte un telefon între două cuvinte. Două ore durează să schimbe două idei, iar grimasele și chicotelile aruncate în mijlocul frazei fac toți banii. 

Dar acesta este lucrul cel mai puțin important. Ideile lui le-am tot auzit în diverse formule pe la Liviu Dragnea. Așa că nu o să zăbovesc. Există un singur lucru pentru care o să-i dau o mare bilă albă.

Sorin Grindeanu a spus la un moment dat că are încredere în medicii din România. Țin să marchez acest moment pentru că este aproape unic în ultimii ani. Nu am mai auzit pe nimeni să zică asta demult.

Și, probabil, că nici nu are de ce. Într-o țară în care bacteriile colcăie în spitale, într-o țară în care cazurile de malpraxis, experimente și corupție umplu ziarele, probabil că nimeni nu mai poate să o facă. La fel, într-o țară a cărei politicieni și potentați se tratează în spitalele altor țări, cu siguranță, nimeni nu are vreme să spună că putem avea încredere în medicii săi.

România are un milion de probleme în sistemul sanitar și cu siguranță de unele poate scăpa doar dacă închide cu totul unele spitale, dar oamenilor buni, onești și muncitori nu le-a mai întins nimeni o mână demult. Iar dacă nu o face nimeni, în ciuda măririlor de salarii, o să aleagă să plece.

Ca peste tot în lume, există medici buni și medici care greșesc. Dacă nimeni nu le spune celor buni că au de ce să lupte și să stea aici, o să închidem în curând. Asta nu înseamnă să închidem ochii la problemele pe care le avem sau fără să le evităm.

Știu că mă puteți contrazice cu zeci de cazuri, experiențe personale sau ale unor prieteni, dar dacă vă uitați în jur, o să găsiți tot atâtea cazuri rezolvate. Sunt convins de asta. Și măcar un medic căruia să-i strângeți mâna. Sunt sigur că avem un sistem dezastruos, dar sunt convins că sunt oameni acolo care își fac treaba.

De asta, banalitatea spusă de Sorin Grindeanu ar putea fi un lucru mic și bun pe care să-l mai repetăm din când în când.    

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!