Go Ciolo sau rămâi low-cost

Dacian Cioloș a dispărut la Bruxelles. Are de făcut lucruri înalte. A lăsat în urmă un interviu în care șovăie ca de obicei, un mesaj al șefului de cabinet din care aflăm că nu vrea musai politică și o aură că poate dispare cu talent la momete cheie. 

Cumva, neașteptat, la plecare, USR i-a spus că poate să vină. Cumva partidul lui Nicușor Dan s-a dovedit ingrat și i-a pus oferta asta pe masă. Ingrat pentru că Nicușor a construit aproape de unul singur și-a făcut o breșă importantă în politica românească. 

Ar fi avut dreptul și meritul de a-și conduce singur invenția. Și-a câștigat dreptul acesta pentru anii în care a fost singur și nimeni nu l-a luat în seamă. Dar poate așa funcționează partidul acesta încă tulbure și care nu știe încotro să o ia. Poate e nevoie să-și răstoarne creatorul, ca să crească mai mult. 

Altfel, domnul Cioloș nu o să primească nicicând o ofertă mai clară. „Important este că o majoritate îl doreşte în USR şi pentru că lucrul acesta se întâmplă, o invitaţie formală i-a fost adresată, pentru un dialog în ce condiţii ar dori să vină”, a spus preşedintele USR la RFI. Vedeți voi, Cioloș poate să pună și condiții, deși USR a intrat în Parlament de capul lui. 

De asta spun, Dacian Cioloș trebuie să arate acum că este lider sau nu mai este deloc. Un partid, o asociație, o invenție am mai avut. Știți voi: Stolojan, Ungureanu, Isărescu. Praf s-a ales în politică după ei. Praf. 

Domnul Cioloș nu se mai poate ascunde. Nu mai are unde să se ducă. Dacă vrea cu adevărat, tocmai i s-a pus un covor roșu. Să vină să se bată pentru voturi și pentru un partid relevant. Asta fac liderii. Altfel, poate să rămână liniștit tehnocratul de la low-cost. Dar măcar să o spună. Dar, politică, dacă vrea, nu merge cu bilete ieftine 

Foto

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!