Generale, Iohannis, Ponta, acum ați înțeles ?

Azi președintele a fost claxonat în trafic. Apăsat, lung, cu ură. Ca și cum coloana de mașini de la semafor ar fi vrut să sfărâme coloana de împărat a lui Iohannis. S-a strâns acolo toata ura dimineților în care nu te mai poți duce niciunde și a după-amiezilor în care nu ești lăsat nicăieri.

S-a strâns toată ura unui oraș pentru care nu ați făcut mare lucru și pe care ați crezut că-l puteți traversa în fel și chip. Un oraș și niște oameni pe care i-ați umilit, i-ați trimis la colț și ați încercat să-i întoarceți cu cheia. Nu era un claxonat, să știți. Era un fluierat, o huiduială profundă, strigăte de alungat tot răul.

Aici nu e vorba de nicio groapă, oricât v-ați păcăli. O știți și voi, în inima voastră. Oricât ați da vina și pe oricâți ați pune să dea vina pe o groapă, știți și voi că nu e așa. Nu de asta vă claxonează azi.

Vă claxonează pentru că nu mai suportă. Nu vă mai vor să defilați prin oraș ca și cum ați fi niște supra-oameni. Nu mai vor să vă vadă precum ciocoii noi. Nici pe voi, nici pe alții. Căci e prea mult pentru voi și prea puțin pentru România. Și pentru că, oricât ați spune și ați vorbi de onoare, de camarazi sau de lucruri bune, ele trebuie simțite, nu spuse.

Și, nu, nu v-o trage nimeni. Nici nu este o ”încercare jalnică de discreditare”, nici nu ”v-ați făcut prea mari” și ”acum vor să vă doboare”, nu e nicio ”tentativă de a dărâma guvernul.” Nu a adus nimeni mașini la semafor cu 50 de lei. E doar ură, dispreț și o senzație insuportabilă de ”nu mai pot”. Oamenii sunt sătui să vadă o întreagă clasă conducătoare care le-a luat demnitatea, adevărul și mai ales speranța. Căci asta este cea mai dureroasă parte. Speranța că totuși țara asta nu a împietrit la vârf. Pentru că, acum, pare că nimic nu te mai poate da jos în țara asta.

foto

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

8 comentarii la Generale, Iohannis, Ponta, acum ați înțeles ?

 1. Avatar Luciana spune:

  Mă număr printre cei care au fost blocați de politie pentru 40 de minute în intersecția de la Casa Presei azi dimineață – incă nu trecuse Iohannis când am reusit sa „scap” de acolo si deja se claxona …
  Și da, din pacate ai dreptate..

 2. Avatar Florin spune:

  Vina nu este decat a noastra, a populatiei care plateste din ce in ce mai multe taxe ca jegurile astea sa traiasca in lux si sa`si bata joc de noi in continuare … singuri le dam putere ..

 3. Avatar aang spune:

  Bah idiotilor, va plangeti ca presedintele are coloana oficiala? Vroiati sa mearga cu autobuzul?… mai bine ganditi inainte sa scrieti…

 4. Avatar 1Cetatean spune:

  Prietene…este PRESEDINTELE ROMANIEI!!! NU REALIZEZI?? nu poate sa mearga cu 335-ul sau sa stea la stop…trebuie sa fie in miscare permanenta…dar cand nu ai cap..ce sa zici si tu …sa claxonezi doar,cioban

 5. Avatar Dan spune:

  Blocajul a aparut si din cauza unui accident in pasajul de pe DN 1. Dar lumea a crezut ca asteapta de 40 de minute doar din cauza lui Iohannis ….

 6. Avatar Necesar spune:

  Da bah, idiotule, ne plangem ca presedintele are coloana oficiala, ca popii au coloana oficiala, ca ministrii au coloana oficiala, ca oricine e cumatru cu ei are coloana oficiala sau macar o masian de politie in fata. Marsh, lingaule

 7. Avatar cesys spune:

  Nu voi l-ati votat?

 8. Avatar marian spune:

  — Felicitari Catalin Striblea….!!! Excelenta introspectie in mizerabila „mahala” …numita prea pompos…”clasa politica” …!!!
  — Intr-adevar …este un strigat… de „NU MAI POT” al oamenilor…
  — Lumea ii huiduie pentru ca, desi „au rezultat prin votul democratic” .nici Ponta -prea necopt pentru o palarie asa de mare-, nici Johanis… mut si neparticipant cu vreun program la confruntari… in campania electorala..nu au convins …dar oamenii AU TREBUIT DIN PACATE sa aleaga, cum plastic spune poporul, dintre doua nevoi…..:::((((
  — Sa nu uitam ca Johanis n-a iesit presedinte cu vreun program minune…!! Si nemultumirea romanilor …care s-au trezit in fata ingrijoratoarelor imagini din diaspora.. tot un fluierat („daca vreau sa fluier….iata ca fluier”…nu???) impotriva clasei politice..
  — Oamenii au votat pentru Johanis… oarecum asemanator cum au votat candva Doina Cornea si altii …cu Iliescu… ca sa nu poata iesi cumva ..”democratic”… Vadim Tudor..!!! Din pacate tara aceasta nu mai are pe tabla de sah… personalitati adevarate…
  –In timp ce Bechtel-ul …”cu acte in regula” ???? scutura statul romana de cca 1 miliard.. de dolari.. , in timp ce Mechel ..falimenta cu buna stiinta ..prin offshore-uri din Cipru, 5 combinate destul de importante ale Romaniei , in timp ce dementi functionari mai extorcau …cum altfel tot cu „acte in regula” 1 miliard de euro prin frauduloase retrocedari, sau inca iar sute de milioane de euro prin EADS… Basescu „dialoga” chipurile institutional la ora 18.00 aproape zilnic cu Ponta.. la concurenta cu Guta si cadanele lui.. iar bietul SRI si DNA (care nici usturoi politic n-au mancat nici gura nu le miroase) …au rezolvat cu succes…televizat in stil hollywoodian … atacul la siguranta nationala a tarii , al directoarei de liceu …care tocmai stransese un „terorist” calup de bani pentru Cola si fursecurile .. prea periculoaselor comisii de examen…!!!
  –Felicitari Catalin Striblea.. pentru …rara luciditate jurnalistica… intr-o chestiune aparent trecatoare ..si care va fi complet uitata …imediat ce „ceilalti”(!) vor reusi..sa vina la mult prea „tulburator de magnetica” putere.
  –Pacat ca un jurnalist asa echilibrat si atent la nuante, Catalin Striblea, este nevoit sa profesese alaturi de un Orcan care urla ca turbatul caine-n vant…la orice.. fara o analiza .. de profunzime.. tot asa cum… urla.. uneori si Gadea la cate un interlocutor …prin telefon care vrea sa-si exprime dreptul la replica..
  –Pacat… ca astfel de voci profunde in analiza si echilibrate in ton …nu sunt atat de virale… pe acest, ingrozitor si deopotriva voluptuos, internet..
  –Pacat ca la postari nu se inghesuie politicienii … ca semn ca au realizat cat de cat … din astfel de exprimari ..ca sunt mult prea .. a(e)rieni …fata de pamanteanul lor popor , care
  i-a ales … si culmea democratiei … :::))) ii mai si plateste…!!
  — Pacat ,,, !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!