Firea întărește cea mai neagră bănuială despre Dragnea

Povestea dintre Dragnea și Firea ar putea fi un punct important în istoria PSD. Dacă cei doi nu se împacă și nu tranzacționează orice au în discuție, unul trebuie să moară politic. Pentru Dragnea asta înseamnă că trebuie să câștige. Obligatoriu. Dacă pierde, pierde șefia partidului și pierde capacitatea de face modificările la legile justiției care să-l facă scăpat pe el și pe alții. 

De asta mă aștept ca Gabrielei Firea să i se întâmple cele mai grele lucruri cu putință. Nici invers nu va fi ușor. Cert este că, dacă e război, el se va sfârși repede. Dragnea nu are timp de pierdut. În rest trebuie să nu pierdem din vedere lucrurile importante.

 1. Firea întărește bănuiala că Dragnea negociază cu terți legile justiției. Povesteam la un moment la radio că-mi imaginez că Dragnea are o grilă cu care lucrează. Cine, ce problemă are și cât este dispus să dea ca ea să fie rezolvată în legile justiție. Firea spune cu subiect și predicat că ”Dacă dorea Liviu Dragnea să dea amnistie și grațiere, dădea. Dar nu a făcut-o pentru că a vrut să aibă această monedă de schimb. Probabil o va da când va avea nevoie.” Tot ea spune că legile sunt momeală pentru oameni de afaceri.
 2. Dragnea își întărește poziția și promovează ordonanța care îi menține pe șefii de la Inspecția Judiciară. Asta a fost arma preferată cu care a hărțuit cam tot ce înseamnă om indezirabil în justiție. Dacă se scot și avizele din ministere, ordonanța cu amnistia va veni și ea. 
 3. Liderul PSD a eliminat orice formă de protest din Parlament, astfel încât USR să devină invizibil pe temele delicate. În plus a hotărât să nu facă anchete parlamentare privind pesta porcină și protestele din 10 august. Ambele teme sunt delicate și duc direct la șeful PSD. În schimb, au mers bine anchetele privind alegerile din 2009 și cele cu protocoale. 

Pe scurt, Dragnea vrea liniște și o s-o facă dacă nu pierde bătălia cu Firea. 

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Firea întărește cea mai neagră bănuială despre Dragnea

 1. Avatar tudort spune:

  E o rusine pentru lumea civilizata !

 2. Avatar Gheorghe Silvestru spune:

  Firea are informații muulte, pe care le va scoate la iveală pe rând. Ambii sunt animale politice redutabile,ĺa fel de versați și machiavelici, având certe legături cu statul PARALEL.
  Indiferent cine va învinge, PSD se va eroda grav, pentru că va ieși noroiul și mizeria la iveală, iar oamenii se vor lămuri în cele din urmă.
  Poate sunt astfel șanse pentru o reformă reală a clasei politice corupte.
  Pariez pe Firea, deși nu cu ea se va reformă PSD.
  Eu oricum sunt în stradă , pentru că nu aștept minuni de la parveniți, lacomi, hoți,disprețuitori, trădători, ticăloși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!