Dragnea versus restul lumii. Minutul și scorul

Câteva observații rapide în povestea dintre Dragnea și restul lumii. Așa pare, dar de fapt scorul nu-l deranjează pe liderul PSD. Dragnea are destul resurse să câștige partida. De fapt, se și află în fața adversarilor săi la număr de voturi în CEx. Partida va fi decisă de aproximativ 20 de nehotărâți.  Ce trebuie să știm:

Dacă nu era ieșirea Gabrielei Firea de acum câteva săptămâni, partidul nu se rupea. Oamenii aveau nevoie de un lider lângă care să vină. Nucleul de rezistență  se va face lângă ea. 

Dizidenții, cei care au semnat scrisoarea, i-au lăsat lui Liviu Dragnea o poartă deschisă. Îl invită să plece din funcția de președinte și-i oferă rezolvarea marii sale probleme: justiția. Îi vor da grațierea și amnistia, dar să plece. Baronii PSD consideră că Dragnea este un balast pe această temă care le aparține și pe care o văd legitimă. Ei spun că din cauza lui, tema pare una personală. 

Dragnea nu va lua cadoul pentru că nu are încredere în nimeni. Și, odată plecat din fruntea bucatelor, nu știi ce ți se întâmplă. 

Enervarea cea mai mare pentru liderii PSD este că, la vârf, administrația s-a umplut de proști. Care nici măcar nu sunt ai lor. O spun în punctele 6 și 9 ale scrisorii. De aici rezultă PSD a ajuns într-o situație rușinoasă din cauza pilelor lui Dragnea și asta îi trage pe toți în jos. 

Dizidenții îi oferă Vioricăi Dăncilă partidul tocmai pentru a arăta tuturor că nu se vrea plecarea de la guvernare. Adică de la bani. Mesajul e că nu plecăm de la bani, dar ne despărțim de băiatul ăsta care a început să ne facă pagube. 

În fine, momentul e crucial nu numai pentru Dragnea, ci și pentru România. Dacă Dragnea scapă și de această dată, planul său va fi dus până la capăt: justiție, amnistie, pesedizare și tâmpizare până la capăt. Un fel de Turcia care mai șade întâmplător prin Europa. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!