Dragnea versus restul lumii. Minutul și scorul (II)

Datele pe care le am eu arată că în acest moment situația din PSD este echilibrată, dar cu un avantaj pentru Liviu Dragnea. Astfel, liderul PSD ar putea strânge un număr de susținători în CEx care să împiedice o revoltă. Nu are destui însă pentru a forța o excludere a rebelilor. Dacă o să-l auziți pe Dragnea vorbind înainte de ședință de excluderi înseamnă că și-a creat un avantaj confortabil. 

Deși pare de necrezut, una dintre piesele folosite de Liviu Dragnea în poveste este chiar Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea o împinge să amenințe cu demisia. Viorica îl urăște însă și nu i-ar face jocurile. Asta pentru că premierul s-a prins de ceva vreme că Dragnea nu este chiar protectorul ei. În cercurile lor circulă o întâmplare în care premierul a auzit din spatele unei uși întredeschise ce cred cu adevărat despre ea Dragnea, Olguța și cu Manda. Viorica părăsise încăperea cu câteva minute mai devreme, dar s-a întors pentru că își ”uitase” geanta. Nu e cam și cum n-ar fi știut, dar a avut o confirmare. 

Cu sau fără Viorica, Dragnea are însă prim-planul. Pentru că e alternativa serioasă pentru liderii PSD. Liviu Dragnea este cel care a livrat cam tot ce le-a promis. Să ne înțelegem. PSD nu este partidul tuturor românilor, nu are treaba cu stânga, nu e nici măcar un partid social-democrat. PSD este un partid al administrației hard-core din România. El reprezintă cel mai bine interesele celor care au o funcție în statul român. De la primării la consilii județene, de la ministere a autorități, de la regii la consilii locale.

Dacă s-a bătut pentru cineva, atunci pentru ei s-a bătut Dragnea. Sau i-a cumpărat. Și le-a construit sentimentul că sunt și ei băgați în seamă. După ce ani de zile au fost ciuca bătăii populare și ținta nemulțumirilor de tot felul, în sfârșit, cineva le-a spus că sunt buni, că merită tot ce au, că-și fac treaba. În plus, Dragnea le-a dat bani, drepturi, pensii speciale, bonuri de vacanță. A dat libertatea unor cheltuieli uriașe pentru aparatul administrativ. Și mai presus de toate le-a oferit sentimentul impunității. ”Agresați” zece ani de campania anti-corupție, temători și având mereu scuza că ”toată lumea fură”, în sfârșit i-a apărat și pe ei cineva. 

Dragnea este cel care a organizat frontul rezistenței. Nici nu are importanță că la un moment dat a pactizat cu dușmanul, așa cum arată Ponta. Important este că acum se bate de adevăratelea pentru ei. Amenințarea cu pușcăria nu mai e chiar o sperietoare, DNA ”nu mai e”, justiția e bine sub control politic. De ce să-l înlocuiești cu cineva despre care nu știi cât de dedicat va fi cauzei tale. 

În toate acestea stă puterea lui Dragnea. Și asta este oferta sa pentru ședința de astăzi a PSD. Și cred că pentru cei mai mulți din sala aceea, aceasta este cea mai bună ofertă. Și că el nu va pleca azi

Asta dacă cumva credeați că e vorba de România în toată povestea asta. Sau că avem în față oameni responsabili.  

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!