Dovada că statul român a făcut crima de la Colectiv

Știu că în momentul acesta suntem prinși într-un hățiș de acte și de acuzații trimise ba către patroni, ba către primărie sau către pompieri. Cred că este un hățiș de corupție și incompetență. Dar mai jos o să vedeți dovada acestui fapt. Și, mai dureros, faptul că acest incendiu putea fi evitat printr-o asumare de responsabilitate extrem de simplă.

În noiembrie 2014, așadar acum mai puțin de un an, un incendiu a avut loc lângă clubul Colectiv. De fapt în încăperea alăturată clubului Colectiv. Atunci a ars un depozit în care se aflau covoare. La acel moment au venit la fața locului autospeciale de pompieri și mașini ale SMURD. 

Potrivit procedurii, la fața locului a fost și Poliția Locală care sigur a informat și Primăria sectorului 4. Era de ajuns ca unul dintre cei prezenți să arunce un ochi să vadă ce este dincolo de ușa clubului. Altminteri, cred că cei care au fost la intervenție au știut dintr-un ochi că acolo este ceva în neregulă. Nu se poate să nu vezi ușa aceea și să nu-ți dai seama că pe acolo nu se poate face o evacuare corespunzătoare. Nu se poate să nu te intereseze profesional ce este acolo. Era de ajuns să inspectezi locul ca să-ți dai seama că nu există guri de evacuare a fumului.

895df1567d973db15ac10d3836adf148_view

Dacă niciunul dintre pompieri nu și-a înștiințat colegii de la prevenire sau inspecție de bomba de acolo, este o crimă. Dacă Poliția Locală, care a trecut pe acolo, nu și-a înștiințat șefii sau nu a făcut verificări, este iarăși o crimă. Cu siguranță, primăria a făcut tot ce este posibil să închidă ochii, ceea ce echivalează cu o crimă.

121df58beade06f62441f75f1e453c64_view

Este indamsibil să ai dezastrul în fața ta și să nu iei nicio măsură de siguranță. Ironic, articolul din Metropotam, care vorbește despre acest incendiu, spune că din fericire focul nu a ajuns la Colectiv și că un concert, programat pentru acea seară, va avea loc în continuare.

be38bb38330de609de1c5914cbd64aaf_view

Oamenii care au ajuns în acea zi la Pionierul au avut dezastrul în fața lor. Sunt aproape convins că măcar unuia i-a trecut prin cap că focul se poate repeta într-o fabrică veche și fără sisteme de siguranță. Delăsarea, nepăsarea, corupția, până la urmă lipsa de atenție față de semeni, i-au făcut să ridice din umeri: ”las că merge și așa”. Sper ca ancheta procurorilor să meargă mai departe de atât.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Dovada că statul român a făcut crima de la Colectiv

  1. Nutiepure spune:

    Indiferent de comentariile ulterioare,vreau sa spun ca sunt oameni care nu fac nimic din proprie initiativa si numai daca li se spune ce

  2. Andrei spune:

    Intre timp Iohannis se duce la Sibiu, iar la batajul Vidraru s a pozat cu un cuplu casatorit… Exista poza pe stiripesurse. Ce parere aveti domnu Striblea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!