Domnule Iohannis, cum treceți moțiunea asta?

Singurul care poate dărâma actualul guvern este chiar PSD. E nevoie de o falie majoră în partid, de o trădare pe care Dragnea să nu o bănuiască sau să nu o prevadă.

Nu vă amăgiți c-a picat guvernul Ungureanu în 2012. Traian Băsescu a știut ce face și ce înțelegeri a avut cu PDL. La fel, PDL era uzat de guvernare și nu avea de gând să împartă nimic cu un străin cum era MRU. Așa că acea cădere a venit firesc.

Dragnea este, însă, sprijinit masiv de partid. Iar pentru a evita orice problemă, omul a și hotărât că nimeni nu se apropie de urne. Asta este cea mai grea regulă de spart. Cine o să aibă curaj să treacă pentru interdicție? Dacă nu pică Dragnea, respectivul cade între linii. Iar acum lupta este indecisă. Poate o să vedem unul-doi curajoși, dar nu o majoritate. 

Să ne punem întrebarea și altfel. Cine își dorește astăzi guvernarea? România stă să crape economic, totul se întâmplă doar pe datorie. Cine o să-și asume câteva măsuri nepopulare, înainte de alegeri?

Primul care nu are niciun interes este chiar președintele Iohannis. Cu un an înainte de alegeri, el nu are de  ce deconta un eventual guvern asemănător cu al lui Cioloș. PSD în opoziție guvernamentală îi poate lua mandatul. La fel o guvernare PNL sau USR sau de uniune națională va fi trecută tot în contul lui.

Așa că are în față o dilemă. Situația socială este atât de gravă încât îi impune acțiune. Situația lui e atât de proastă, încât îi dă voie să facă doar gălăgie. Cred că președintele va alege a doua variantă. Dacă ar fi fost prima, atunci ați fi un om activ, care dă declarații, care luptă zilnic și care construiește un pol de putere. În schimb ați văzut: „Moțiunea de cenzură ar fi bine să treacă, dar asta este o procedură parlamentară unde Președintele poate cu greu interveni, altfel decât să spună că ar fi bine să treacă.”

Ce nu înțelege Iohannis acum este că o eventuală reușită la moțiune l-ar putea dărâma pe Dragnea. Ar schimba centrul de putere și multă lume l-ar abandona. Dar pentru asta ar trebui să facă politică. De aia adevărată în care promite, amenință. cumpără și vinde favoruri. Nu vă place? Nici mie, dar așa funcționează. Și, mai mult, ar trebui să vrea.

De asta cred că vom avea parte de guvernul Dăncilă încă o perioadă bună. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Domnule Iohannis, cum treceți moțiunea asta?

  1. Stana spune:

    Referitor la implicarea presedintelui în formarea unei majorități înaintea căderii guvernului ar fi fost o greșeală impardonabilă.Noi luptăm pentru un stat de drept.Greșești f.f.mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!