Știți că domnul Dragnea nu poate fi imitat? Au încercat mai mulți actori sau oameni care se ocupă cu umorul la noi în România. Și au dat greș sau nici măcar nu au putut apuca personajul. Asta pentru că domnul Dragnea nu are nicio trăsătură personală în glas, în privire sau în mustață. Nu are ticuri verbale, nu are un ton înalt sau jos, nu are defecte de vorbire, nu are chelie, nu râde, nu face giumbușlucuri, nu are nimic remarcabil.

Domnul Dragnea este cel mai cenușiu lider al PSD, cu puține calități oratorice, omul care nu reușește să țintească nicio emoție, nu reușește să atingă nicio coardă sensibilă, dar poate să stârnească o iritare teribilă. Și ură. Domnul Dragnea nu a stârnit emoții pozitive, ci doar a semănat ură. Are harul de a te enerva. De fapt marile calități ale domniei sale sunt în spatele scenei, acolo unde negociază, tranzacționează, plătește, cumpără și se răzbună ca nimeni altul. Domnul Dragnea nu știe să încălzească inimi, poate doar buzunare. 

De asta, discursul de aseară, cu veleități comunist-dictatoriale și autoritarism de Europa veche plus, metafore de piață sud-americane s-a terminat undeva într-o bodegă din Videle, în care comesenii îi dau dreptate jupânului, dar cu cu jumătate de gură. ”Dar prea le știi tu pe toate, fire-ai dreacu’ cu toate muierile tale.”

Dincolo de asta, micul dictator ne lasă câteva idei notabile. În primul rând că s-a certat cu toată lumea. Acum nu mai are un dușman. Îi are pe Iohannis, serviciile secrete, UE, corporațiile, Soros, proprii miniștri și chiar diversele slugi cărora le-a dat posturi. Nu e ușor să te facă șeful de rușine în public, ba chiar și repetat. 

Mai mult, domnul Dragnea s-a făcut și de o completă rușine în rândul oamenilor mai cu cap. Zice un principiu vechi din drept că nu poți invoca propria turpitudine ca să te aperi, or domnul Dragnea a invocat repetat prostia guvernamentală ca să-și scuze guvernarea.

Cred că e primul om care cere anchetarea lui Soros de la o tribună politică, pentru fapte care cu greu îi pot fi puse în cârcă. Chiar aș vrea să văd procurorul cu pricina. Îi îndeamnă pe ai săi să depună o plângere împotriva lui Iohannis, deși acesta a făcut o declarație politică. Să nu ancheteze procurorii cumva ce treabă au făcut miniștrii săi. 

Remarcați apoi confuzia persistentă și voită între stat, PSD și România. Domnul Dragnea a spus repetat că cine-i împotriva sa este împotriva României. Un discurs care vine direct de la comuniștii noștri, poate chiar de la Stalin sau de la Garda de Fier.

Or democrația e departe de a funcționa așa. Și aici ne apropiem de esență. Dacă domnul Dragnea nu emoționează, se bate cu toată lumea, fix ca turmentatul care nu vrea acasă și nici nu are vreri democratice, cui se adresează el de fapt?

Păi, celor din sală în față cărora trebuie să-și conserve puterea. Acolo este problema de fond. Domnul Dragnea trebuie să sape adânc în resursele partidului ca să-și mențină puterea. Lumea îl părăsește, iar structura nu mai este PSD, ci Partidul Servil lui Dragnea. 

Pentru ei, Dragnea chiar reprezintă ceva: cheia și lăcata unor mici puteri. Pentru restul, Liviu Dragnea începe să fie un mic dictator ridicol. Iar istoria are șansa să mai scape de dictatori, dar dictatorii de ridicol, nu. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Dictatorul ridicol

 1. Adrian spune:

  striblea ce prost scrii!😀😁😂

 2. Maria spune:

  Nici el nu stie cât este de penibil ,oare cât o să-l mai suporte romani pe acest birtar șmecher ca asta a fost și asta a rămas .

 3. Ionela Ionita spune:

  Domnule Striblea, știe și el că este un neica nimeni. Păpușarii, cei care fac jocurile pentru România, aveau nevoie de un astfel de individ. În Armată îi spunem țintă falsă! Toată lumea își concentrează atenția, frustrarea, ura asupra lui, iar restul își fac mendrele nestingheriți. Cum ar fi putut scăpa neobservat semnarea Pactului ONU pentru primirea migranților, dacă noi nu ne-am fi concentrat tirul asupra lui Dragnea, Veorica …etc? Atenție, nu afirm că Dragnea este vreun Einstein. Nu, este o mare lichea care a acceptat să intre în acest joc pe bani mulți. Alegerile? Învinovățim populația că a ales prost , dar votarea este o altă mare cacealma, o altă piesă de teatru prost scrisă! Cât despre Opoziție, Ciolos, alte partidulete virgine…. Hai să ne jucăm de-a democrația! Cum spunea cinic Dinescu la lovitura de stat din 1989:
  „” fa -te ca muncești! ”
  Așa și acum: unii se prefac că ne conduc; alții se prefac că sunt în Opoziție! ”
  Se știa de criza din 2019. Din cauza asta graba cu amnistia, grațierea și ce alte legi se vor mai da la drum de seară. Am eu o glumă sinistră : după ce vor fi aprobate, nu aș fi deloc șocată să îl văd pe Dinu Patriciu zâmbind și spunând că am fost dezinformați în legătură cu decesul lui!
  Legile nu sunt doar pentru PSD, ci pentru absolut toți politicienii, oamenii impropriu numiți afaceriști. Poate că nimic nu s-ar fi întâmplat ,dacă nu aveam în vizorul atenției ținta Dragnea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!