Dialoguri cu Paul Olteanu, sezonul 2, episodul 1. Oare „vorba dulce mult aduce”?

În noul sezon al Mind Architect powered by Europa FM, punem la încercarea înțelepciunea populară românească. Câte dintre zicătorile și expresiile noastre sunt chiar de bine? Dar câte dintre ele mai sunt actuale pe baza noilor cercetări privind creierul și funcționarea acestuia? Și desigur că este un test pentru cum funcționează societatea românească astăzi, pe baza unor cuvinte care aduc convingeri. 

Vom analiza expresii precum “bătaia este ruptă din rai”, “banul este ochiul dracului” sau mai noul “cine v-a lucrat aici? Primul episod pune la încercare expresia “banul este ochiul dracului”. Ce înseamnă ea și de ce asta ne duce pe noi românii la o relație emoțională incorectă față de bani. 

Paul Olteanu este realizatorul podcastului Mind Architect, cel mai ascultat din România. El este cunoscut trainer și coach, certificat în Process Communication Model o teorie de personalitate premiată, folosită la NASA în selecția și pregătirea echipelor și în trainingul comunicațional al președinților americani. De-a lungul ultimilor ani a pregătit zeci de mii de angajați ai unor companii din România pentru o mai bună relaționare în cadrul echipelor lor de lucru.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Dialoguri cu Paul Olteanu, sezonul 2, episodul 1. Oare „vorba dulce mult aduce”?

  1. Pricinosu' spune:

    Buna ziua Catalin,
    Nu stiu in ce masura ai intalnit versiunea evreiasca, in limba romana, pentru ‘Vorba dulce mult aduce!’
    Iata: ‘Politetea nu costa, dar renteaza!’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!