Destul de bogați pentru Grecia, prea săraci ca să facă test

Primăria Capitalei a extins programul de testare COVID a celor care vor să plece în vacanță în Grecia sau în alte zone unde este necesar acest certificat. Iar noi ne-am obișnuit atât de mult cu acest mod de-a face politică încât mai protestăm vag. Asta e, bugetul e sac fără fund, poți să faci orice cu el.


Primarul General, Gabriela Firea: „Asa cum am promis, am facut cat mai rapid toate demersurile astfel incat bucurestenii care călătoresc în scop turistic in Grecia sau in alta tara care solicita testul Covid, sa se poata inscrie in acest proiect al Primariei Capitalei si sa poata efectua, gratuit, testele RT-PCR.

Este un proiect care are un succes extraordinar, in doar doua zile s-au primit peste 2.500 e-mail-uri, in care s-au solicitat teste pentru aproximativ 8.000 de persoane, parinti, copii, bunici. Dupa completarea formularelor necesare, toate aceste persoane vor fi repartizate la cele 12 clinici partenere, in functie de perioada in care au programata vacanta”.

Astfel, cetățenii Municipiului București, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în proiect și nu se află în categoriile definițiilor de caz, așa cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a COVID-19, elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică din România și care urmează să călătorească în străinătate în scop turistic, se pot înscrie pentru a fi testaţi gratuit de către Primăria Capitalei, prin ASSMB, la adresa de email [email protected]. In proiectul „Testam pentru Vacanta” se pot inscrie, pentru inceput, 9.000 de bucuresteni.

pmb.ro

Nici nu știu să spun în câte moduri este greșită această abordare. O comunitatea nu poate funcționa de această manieră. Aici este vorba de banii noștri și cred că avem fiecare un cuvânt de spus.

Așadar, tehnic, PMB a creat o clasă specială de cetățeni. Unii care au destui bani să meargă în vacanță în Grecia, dar nu au bani ca să-și facă un test COVID.

Dreptul la vacanță există, dar nu e un drept la vacanță în afara țării și în niciun caz nu e un drept la vacanță pe banii comunității. Cetățenii au doar dreptul să-și oprească programul de muncă.

Nu e firesc și cred nici constituțional să ai un grup de cetățeni care sunt privilegiați și obțin aceste teste. Iar singura calitate care-i califică este aceea că pleacă într-o vacanță în străinătate.

Suma de 1,8 milioane de lei nu e mare pentru un oraș ca Bucureștiul, dar cu siguranță ar fi putut avea o destinație onestă, nu electorală. Și, da, ar trebui puse întrebări despre accesul la program. Cine și cum intră acolo? E făcut tot pentru angajații la companiile primăriei? În general, Curtea de Conturi verifică toate prostiile. Asta nu poate fi verificată pentru că e votată?

Și ce le spune doamna Firea patronilor din turismul românesc care văd cum colegii din Grecia primesc un ajutor de la statul român?

În fine. Nu am probleme cu alte testări de la primărie, deși ar fi trebuit să fie un ajutor social pentru cei care vor acest test și nu-l pot face la privat. Și pentru asta ar fi trebuit să vină cu o adeverință de venituri. Așa e doar o altă pomană electoral. Singurul program cu sens dintre toate cele în care doamna Firea a aruncat banii este cel pentru fertilizare în vitro. Acesta este un lucru greu, traumatizant și cheltuitor pentru familii. Și de asta trebuie sprijinite.

Acest program încalcă fundamental modul de funcționare corectă a unei comunități și cred că trebuie sancționat cât de des cu putință. Să aveți asta în minte și să nu acceptați pomana.

Photo by Pixabay from Pexels

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Destul de bogați pentru Grecia, prea săraci ca să facă test

 1. STEFAN spune:

  Dar s-a ganditi cineva la faptul ca cei care pleaca acum in Grecia si-au achizitionat vacante din decembrie 2019 / ianuarie 2020?
  Vacantele nu se pot anula fara penalizari, iar cei care au de suferit sunt doar FRAIERII DIN TURISM.
  In acest caz, dna Firea a adoptat o atitudine CORECTA fata de bucuresteni .
  SA VA FIE RUSINE PENTRU ARTICOLUL SCRIS MAI SUS!!!!!!!

  1. Cătălin Striblea spune:

   Doamnă, mie nu are de ce să-mi fie rușine. Nu e nimeni vinovat de tipul acesta de pierderi. E o situație grea pentru toată lumea. Vă recomand o asigurare pentru astfel de situații. Este foarte utilă. Dar dacă vorbim în termeni de rușine, ar trebui să vă crape obrazul pt că banii aceștia care se dau dvs sunt luați de la gura unui copil sărac sau al unui bătrân din azile sau a unui bolnav de COVID.

  2. Andrei spune:

   As avea o remarca: nu mai tipati (prin folosirea majusculelor) la cei care isi expun parerea printr-un articol scris pe blog. Nu inteleg abordarea….sa fie doar pentru ca aveti numele Stefan si atat? Oare daca erati intr-un lift cu dl Striblea si aveati acesta discutie ati fi tipat la el de la obraz? As vrea sa cred ca ati fi avut curajul acesta.
   In ceea ce priveste Bucurestiul cred ca are provocari mai mari decat asigurarea testarii celor care pleaca in Grecia sau alte tari. Cand iti fac asociatiile caritabile spital din donatii, cand furnizezi caldura si apa calda daca ai noroc si nu pocneste nicio teava, cand orice insucces este vina altcuiva si doar reusitele sunt ale primarului…..va rog sa imi permiteti sa va spun ca mie, mi-ar crapa obrazul sa ma ocup de teste COVID pt agrement.
   Nu am scris acesta opinie pentru a ii lua apararea dlui Striblea ci pentru ca nu mai suport ca statul prin reprezentanii lui sa imprastie banii fara nicio consultare, fara nicio logica (de ce sa nu primeasca o suma asemanatoare si cei care merg la Venus la mare sa aiba bani de buzunar?).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!