Dar cu matematica ce-ați avut?

Doi profesori m-au căutat, independent unul de altul, ca să-mi relateze o bizarerie birocratică generată de ordinul cu auxiliarele. La începutul săptămânii a plecat în toate școlile din țară adresa în care scrie negru pe alb că acestea sunt interzise.

Mai exact: ”până la adoptarea procedurilor legale privind acreditarea/autorizarea auxiliarelor școlare în unitățile de învățământ, este interzisă folosirea de auxiliare școlare neaprobate de Ministerul Educației Naționale. ”

Asta nu e o noutate. Știați deja că domnul ministru duce o bătălie cu auxiliarele. Cei doi profesori au încercat să-mi atragă atenția că, în urma acestei decizii, prima care are de suferit este Gazeta Matematică. Celebrul auxiliar îi chinuie pe elevii români de 122 de ani și în sfârșit cineva face dreptate. I-am întrebat dacă nu este o interpretare exagerată, dar mi s-a spus că nicio altă carte nu intră în școală, fără aprobarea ministerului.

”Problema este că acum, în școli, totul este blocat. Luni, la clasa băiatului meu, se anunțase auxiliarul de matematică, după care urma să se lucreze, iar ieri, s-a anulat totul.”

Cu siguranță aceasta nu poate fi decât o situație temporară. Gazeta și alte auxiliare își vor recăpăta statutul. Despre altceva vorbim aici. Despre pompierism, frăsuială, vrăjeală, urechism și provizorat. Căci toate acestea sunt atributele acestei situații. Nimeni nu are timp să facă un lucru cap coadă, să-l gândească și să-l pună la punct. Și nimeni nu vrea să gândească pe termen lung și din timp. Și dacă tot n-o fac, se mai și mint între ei.

Ieri l-am auzit pe Mihai Tudose spunând că manualele există și că sunt pe banca elevilor. Altă lume, realitate paralelă. Altfel, lumea stă în clase și se întreabă cum și ce o să se mai schimbe anul acesta. Iar părinții stau pe lângă clase și se întreabă ce și cum se va schimba în următorii ani. Altceva decât ministrul.   

21744899_10214357630199737_2007281025_o21741944_10214357626639648_247794006_o

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Dar cu matematica ce-ați avut?

  1. Profesor spune:

    Pentru scolile profesionale nu au existat si nu exista nici anul acesta manuale ! Degeaba se trambiteaza despre invatamantul tehnologic, ca vrem si avem nevoie de meseriasi, cand bazele acestuia, atelierele scoala, manualele, profesorii specializati, toate sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire. Nu punem un absolvent de facultate sa predea instruirea practica la o clasa / grupa, cand el nu a lucrat si nu a beneficiat de stagii de pregatire pentru aceasta !

  2. Dana Scumpu spune:

    oribile vremuri! in fiecare dimineata sper sa ma trezesc din cosmar! poate miine …

  3. Adrian Enache spune:

    Ministrul se luptă, în primul rând, cu limba română!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!