Dacă tot nu fac autostradă, politicienii îți dau kilometri din pedală

Nu vreau să fiu în locul politicienilor în campania electorală. Trebuie să ai parte de o imaginație care sfidează bunul-simț. Trebuie să rupi niște bariere supersonice ale minciunii. Și mai trebuie să ai un curaj nebun ca să te uiți în ochii oamenilor.

Până la urmă, câtă lume proastă crezi că este în România? Eu cred că după atâția ani, până și cei mai sărăcuți sau mai needucați, până și activul tău de partid s-a prins că pe undeva este o mare vrăjeală. Să luăm exemplul de mai jos.

După ce ani buni lumea s-a plâns că mizeria aia de limită de viteză mănâncă viața șoferilor din România când trec prin localități, un grup de politicieni s-a prins că așa e. Astfel, pentru că ei nu mai aveau nimic de mărit, de dat, de oferit pe de-a moca, au spus că pot mări chiar și o înțelegere legală.

”Băi, românul e înnebunit când merge prin sate. Ce-ar fi să-i mărim viteza cu care merge? Și așa e toată lumea nebună pe radare. Îi scăpăm de Poliție. ”

Ce să faci altceva dacă tot nu le-ai făcut oamenilor autostrăzi. Dacă tot nu poți să le dai kilometri de drum, le dai kilometri din pedală. Fraierilor, hai că v-am rezolvat-o și pe asta. Nu mai faceți 7 ore până la Cluj că nu aveți autostradă, o să faceți șase ore și jumătate.

O fi bună legea asta peste tot? O fi aplicabilă? O să aibă ea consecințe? Sau oricum nu ne costă nimic să dăm din gură. Nu cumva actuala lege permite ca pe anumite porțiuni chiar să faci treaba asta? Eh, pas, las că la popor dă bine, mai ales că mare parte din el oricum este iubitor de viteză.

Așa că punem și această propunere alături de celelalte minunate din ultima perioadă. Astfel dacă ai lăsa doar Parlamentul la putere în următoarea perioadă s-ar întâmpla următoarele lucruri: s-ar mări pensiile, s-ar scoate impozitele la sub 2000 de lei, s-ar micșora TVA, s-ar micșora cota unica la avocați, notari și alți oameni bogați, s-ar plăti câte 10 mii de euro de copil născut, s-ar da tichete de sănătate, s-ar da câte 15 mii de lei la fiecare căsătorie și la fiecare al treilea copil s-ar elimina taxa radio-tv și s-ar mări salariile la absolut toată lumea.

În fapt, asistăm din nou la marea crăpelniță electorală. Sindromul cel mai trist al impotenței și neseriozității actualilor politicieni. Incapabili să construiască sisteme, instituții durabile în timp, programe care să ne ajute să progresăm serios și stabil, ei recurg la pomană din fondurile statului pentru că oricum nu-i doare.

Iar când se termină și imaginația pentru pomană, sar repede cu o măsură virtuală care măcar să te ferească de lege.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!