Cum să faci accident în lanț pe autostradă

Alegi să mergi cu 90-100 hm/h pe o ploaie cruntă în care nu se vede la 100 de metri. Ca în imaginile de mai jos.

O doamnă a făcut inclusiv manevra aceea, super-enervantă: s-a lipit  de spatele meu și a mers așa jumătate de kilometru. De ce aleg acești oameni să-și acorde șanse la sinucidere?

Nu cred că e teribilism. Trebuie să ai instinct de conservare, cât de cât. Explicația stă în educație. Adică în școală. Cea mai simplă formă de educație Îndrăznesc să spun că doamna din spatele meu nu știe că dacă frânez la 90 la oră pe ploaie, spațiul de frânare se dublează și că ea nu are timp să mai oprească.

Pur și simplu, nimeni nu i-a explicat la timpul potrivit ce se întâmplă în diverse situații pe drum. Când mi-am luat carnetul, tata nu m-a lăsat să conduc aproape un an, fără el în dreapta. M-a bătut la cap și m-a enervat până când am înțeles condusul preventiv. Cum nu poți să ai un tată în fiecare mașină, mă gândesc, iarăși, că tot școala e cea care ne salvează. Aș plimba instructori auto cu filme de pe youtube în fiecare săptămână la clasele mari. Până când învață că pe ploaie trebuie să te ferești de cel din față. Măcar cât să vezi prin parbriz.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Cum să faci accident în lanț pe autostradă

  1. bogdan spune:

    E posibil ca in cazul prezentat sa fie lipsa de educatie.
    Dar in majoritatea cazurilor de acest gen nu cred ca despre asta e vorba. E teribilism si gena proasta, din pacate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!