Cum s-au îngropat niște bani publici pe plaja Sulina

Pe plajă la Sulina există un loc de neînțeles, dar frumos în egală măsură. Ministerul Dezvoltării, laolaltă cu două firme, a investit aproape 2 milioane de euro să facă un sat de vacanță. Satul s-a făcut pe plajă, chiar în lipsa unui aviz de la Rezervația Biosferei. Afacerea este una complicată și o găsiți în România Liberă. Până la urmă, satul nu a mai fost dat în folosință primând protejarea speciilor de plante situate chiar lângă mare.

A rezultat un oraș mort, cu cabane care se scorojesc în fiecare an, cu punți și drumuri de lemn, făcute peste vegetație. E ca și cum ai pluti peste o apă care nu a mai venit niciodată.  Doar nisipul sapă minut peste minut și ia în primire fiecare centimentru, ca și cum ar vrea să șteargă ce s-a făcut. Iar pustietatea asta, unde lumea se plimbă și se miră de așa paragină, se adaugă la povestea întregului oraș, parcă decis să meargă numai în jos de la anii săi de faimă.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Cum s-au îngropat niște bani publici pe plaja Sulina

 1. Georgescu Maria. nume de fata Jigarov spune:

  M -am născut în Sulina acum 64 de ani.Cand aveam 6 -7 ani se turna filmul „Porto Franco ” Sulina a fost întotdeauna departe de lumea dezlănțuită, un oraș izolat, dar cu farmecul lui de oraș port.

 2. Mariana spune:

  Cred ca nu s-a vrut sa se dea in folosinta acel „mic sat”de pe plaja. Ar fi putut sa-l imprejmuiasca cu un gard , ca turistii sa aiba un drum de acces doar in orasel si asa se si protejau speciile de plante. Nu e pacat de acel proiect ca s-a facut aproape de final, ramanand sa mai faca racordul de iluminat spre casute? S-au facut podeturi din lemn, accesul se facea pe acele podeturi, deci dupa parere mea nu se afecta biosfera. Acum sunt in paragina. Niste bani aruncati de dna Udrea. Pacat !!!!!

  1. Paul popescu spune:

   Cred ca cineva a mituit undeva pentru ca acel sat sa nu-i ia turistii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!