Cum îl cheamă pe ministrul educației?

Inspectoratul Școlar București a anunțat că va sesiza Parchetul în cazul învățătoarei de la școala 10 care lua la rost sărăcia părinților cu copii în clasa sa.  Adică, domnul inspector dă un zar de fugă, după ce vineri, împreună cu Liliana Ruse, aproape l-am adus în pragul demisiei. Răspunsurile sale la Ultima Oră au fost moi, șovăitoare, contradictorii sau eliptice, după caz.

Ne-am dat seama atunci că domnul inspector știa de ceva vreme de ceea ce se întâmplă, dar nu luase  măsuri. Ca și cum ar fi sperat ca lucrurile să treacă de la sine. Numai că totul a luat o turnură la care ei nu s-au așteptat, înregistrarea scandalizând pe toată lumea.

E drept, numai afirmația: “ și când aveam țigani, erau mai bune cadourile”, poate să înscrie acest caz în analele școlii românești. Așa că școala românească, văzând că se prăbușește casa pe ea, a dat bir cu fugiții. Vezi, Doamne, e atât de grav că nu e de noi, trebuie mers urgent la Parchet. Acolo unde, de fapt, tot fuge de ceva vreme.

Mai mult, dl.inspector Trăistariu dăduse de ceva vreme în presă un praf de ceață.  „Asta nu-i nimic, te îngrozeşti de ce poţi găsi în ţară, dar nu dispunem de pârghii legislative care să ne permită să-i concediem. S-ar considera că le refuzi dreptul la muncă”.

Iar dacă citești pe repede înainte știrile pe acest subiect, o să afli că doamna învățătoare bănuită nici măcar nu poate fi chemată la ordine pentru că, surpriză, e în concediu. [citat]Adică așa e legea la noi. Dacă omul a făcut o ilegalitate poate să plece departe, până mai trece valul. Și, deși chemată la București, doamna învățătoare a refuzat să se întoarcă din concediu. Asta-i viața s-ar putea spune, oamenii au drepturi.[/citat]

Nimeni din școală nu ne poate spune de fapt dacă doamna a greșit sau nu. Asta ar putea să o facă o comisie care are și ea niște proceduri. Spunem și noi, așa la bunul simț, că doamna parcă ar fi vinovată că cere. Că de dat, se dă cam peste tot după puteri. Și după bunul simț al oamenilor. Nu cred că e posibi ca acum cineva să oprească practicile astea. Nu pe loc, nu până la Paște, când doamna cerea deja tura a doua. Oamenii chiar fac parte dintr-un sistem balcanic, cum singuri spuneau. Ăsta e datul nației. Sărăcie multă, daruri invers proporționale. Așadar, ce-i de făcut?

Nu o să vă las foarte mult să vă spargeți capetele, pentru că probabil soluțiile sunt diverse și complicate.

[citat]Știu însă că rezolvările trebuie să plece de undeva. Adică de la singurul personaj care lipsește cu desăvârșire din peisaj: ministrul educației. L-au sunat colegii mei și probabil că l-au sunat și ]alți jurnaliști. Dar el nici nu a răspuns, nici nu a apărut.[/citat]

Probabil e într-un concediu din ăla din care nu te poți întoarce. Dacă tu, ca politician, ministru, nu simți că un astfel de moment e crucial pentru mandatul tău, atunci ai mai multe probleme. E o situație reală semnalată de zeci de părinți din România, e singurul subiect important de la televizor. Sindicatele nu au multe arme să ți se opună.

E genul de problemă care – rezolvată sau atacată – te face popular. E o chestiune pe care românii obișnuiți o simt mult mai dureros decât orice reformă curriculară sau de alt fel. Dar tu te faci că nu există. Dacă speri că o rezolvi din 6 ianuarie, atunci ori ești laș, ori nu știi ce ai de făcut. Nici măcar nu știi că ai secretari de stat la care să apelezi. Nimeni nu așteaptă miracole, dar așteaptă să vadă că îți pasă.

A! Domnule ministru, nu v-am dat numele. Uit mereu cum vă cheamă, dar nu e vina mea. Pe Funeriu, îl știa toată lumea. E ăla de a pus camere în clase. Bine, rău, dar a făcut ceva!

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Cum îl cheamă pe ministrul educației?

 1. Acostăchioae Adrian Mihai spune:

  Stimate domnule Striblea.
  LA MULŢI ANI !
  An Nou cu sănătate şi impliniri în toate !

  În legătură cu subiectul prezentat, şi nu numai, vă pot pune la dispiziţie documente pentru a vă demonstra statutul de „stat în stat” instaurat de actuala conducere a ISMB.
  Mă suprinde interesul manifestat de dumneavoastră pentru asemenea situaţii.
  Aştept cu interes, interesul manifestat de dumneavoastră pentru acest domeniu de activitate, şi vă pot demnostra cu documente tipul de relaţionare din strada Icoanei nr. 19, sector 2, până în strada Berthelot nr. 28-30, sector 1.

 2. Stimate domnule Striblea,

  Va rog sa nu abandonati subiectul. Acest caz, „cazul Blandu”, nu este singular. In fiecare scoala, cel putin in Bucuresti, parintii platesc fondul scolii, fondul clasei (din care se cumpara cadouri pentru profesori), se repara diverse lucruri in clasa, se cumpara casetofoane, video-proiector, etc. asta in conditiile in care invatamantul este gratuit.
  „Mafia manualelor”, de care vorbeste toata lumea, continua. Suntem obligati sa cumparam manuale si auxiliare. Programa este foarte incarcata cu multa informatie si multe ore (am copilul in scoala Maria Rosetti si are 6-7ore/zi plus lectii 2-3 ore/zi =munceste mai mult decat un adult -clasa a VII-a).
  Am scris acum cativa ani la MEN si atept si acum raspuns. Singura noastra speranta este presa. Stiu ca aveti in zilele acestea „subiecte fierbinti”, dar nu uitati si de problemele din invatamantul romanesc. Au distrus cu buna stiinta invatamantul si au facut o afacere din el pe spinarea a multor generatii de copii, copii care sunt pierduti acum.

  http://omul-revoltat.blogspot.ro

 3. Monicu Marculescu spune:

  Monica Marculescu este binecunoscuta in Scoala 10 ca ” Gica contra” Vreti sa stiti mai multe? Documentati-va pe teren si nu doar „pe surse” si atunci veti vedea realitatea!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!