Cum a ajuns Ilie Năstase celebru la porțile de la Wimbledon

Oficialii de la Wimbledon au confirmat cu subiect și predicat pentru Telegraph că Ilie Năstase nu va putea intra la meciuri nici dacă își cumpără bilet. O purtătoare de cuvânt a spus clar că ”personalul de pază știe cum arată domnul Năstase din fotografii și briefinguri anterioare.” Sunt convins că All England Club are tot felul de interziceri. Sharapova nu a avut voie să se califice, Lewis Hamilton a fost dat afară anii trecuți din lojă anii trecuți că nu a avut sacou. 

Dar nu am auzit niciodată de cineva vânat pe la porți. Iar această informație a fost servită jurnaliștilor cu asupră de măsură. Și acum stau și mă gândesc care ar fi motivele pentru care englezii au vrut să-l umilească pe Năstase, nu numai să-l excludă. Mai ales că este puțin probabil ca Ilie să fi ales să meargă la Londra.

Ce-a făcut Năstase este enorm reprobabil. Și nu mă refer la gluma proastă cu Serena. Ci la atitudinea față de jurnaliști. Nicăieri în lume strigatul, amenințatul, înjurăturile la adresa unora care își fac treaba nu sunt acceptate. S-ar putea să nu-ți placă ce spun, s-ar putea să nu fie drepți, s-ar putea să greșească. Dar cu siguranță nimeni nu are dreptul de a-i călca în picioare. Cu atât mai mult cu cât este un model. Iar Ilie este genul de persoană în gura căruia se uită milioane de oameni.

Nu-mi place ce-au făcut englezii. Pe undeva sunt convins că pe alții i-ar fi tratat mai blând. Dar pot să înțeleg de ce este necesar. Și mai ales de ce este necesar să se audă în România. Prea des aici lumea trece cu ușurință peste atfel de fapte. Oamenii au tendința să spună, ”dar hai ce-a făcut.. așa este Ilie…nu ai ce să faci…” Și apoi se miră de ce lipsa de respect este o constantă a societății. Pentru că modelele prea repede și prea ușor sunt iertate. Iar ele, la rându-le, nu mai țin cont de loc de puterea uriașă pe care o au. O persoană care apare zilnic la tv în țara asta este enorm de importantă. De asta cumpătarea și echilibrul ar trebui să vină de la sine.

Așa că, deși nu-mi place, sper ca paznicii de la Wimbledon să aibă o poză cu Ilie.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!