Cum a fost ședința PSD

Liderii PSD au analizat și răs-analizat rezultatul alegerilor cale de vreo trei ore, fără a lua vreo decizie concretă. Victor Ponta a anunțat depunerea mandatului și a dat de înțeles că e nevoie ca unii dintre colegi să se retragă. Ion Iliescu a sărit atunci împăciuitor, că ”nu trebuie discordie în partid.”

Propunerea de excludere a fost făcută întâi de Daniel Savu, care le-a spus celor trei în față că trebuie să plece. Ponta deja stabilise direcția, așa că și-a asumat-o. Pentru Geoană și Vanghelie motivul a fost cam același că joacă în bărci diferite, față de restul lumii. Concret, Geoană a sunat imediat după alegeri pe la șefii de filiale pregătind o debarcarea lui Ponta. I s-a reproșat și că a dat pe invers o discuție de marți de la grupul senatorial, unde fusese și Ponta. Și poate cel mai important aspect, de care i s-a amintit intens, a fost întâlnirea cu Victoria Nuland în ianuarie 2013. Arunci, el încă spera să fie candidat și l-a pus bine pe Ponta, președintele PSD.

Despre Vanghelie, s-a șoptit la ureche pe holurile PSD că e autorul moral al fotografiilor din Dubai. De altfel Ponta i-a spus la un moment dat: ”Mariane, parcă nu s-ar ști că tu ești responsabil de ce s-a întâmplat în presă în ultima săptămână.” Lui Vanghelie i se reprșează și faptul că sprijină Realitatea, o televiziune ostilă PSD. Dar și că a jucat întreag a campanie altfel decât restul partidului. Primarul de la Sectorul 5 a ținut un discurs decent în apărarea sa, în care i-a rugat, pur și simplu, pe colegi să nu-l dea afară.

Dan Șova a picat din cauza dușmăniei cu Dragnea, dar și pentru că trebuia să plece și cineva din echipa Ponta. Opinia generală e că el va fi reprimit. I s-a reproșat că i-a cerut demisia lui Dragnea în public. A vorbit puțin. Martorii spun că și-a cerut scuze și că l-a invitat pe Dragnea să rezolve problema între patru ochi în afara sălii. Propunerea  a fost refuzată.

Unul dintre momentele culminante ale serii a fost intervenția lui Cătălin Ivan, președintele PSD Sector 1, care a trebuit să explice cum l-a bătut pe Dan Tudorache, fostul șef al organizației. În versiunea lui, Tudorache a fost cel care a sărit la bătaie. Cert e că Ivan i-a aplicat câțiva pumni sănătoși și unele invective. Nu știu exact motivul, dar lupta trebuie să fi fost amuzantă, căci amândoi sunt niște tipi liniștiți și firavi.

În fine, a existat și o intervenție complet nepotrivită, dar singura care a avut legătură cu ceea ce ni se întâmplă și nouă. Unul dintre cei prezenți le-a cerut onor premierului și vice-premierului să rezolve situația unei termocentrale care nu are combustibil în buza iernii. Aș vrea să-l cunosc pe omul ăsta. Pare cu picioarele pe pământ.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!