Cu ce mașini circulă candidații la Președinție

Scriu asta pentru că FB-ul m-a albit ieri cu ipocrizia lui Ponta în materie de mașini. Adică declarația de la Mioveni, „Este obligația mea să folosesc o mașină de calitate fabricată în România. Mă simt ca acasă atunci când mă urc într-o mașină produsă la Mioveni”, nu se pupă cu declarația de avere. Într-adevăr, Ponta are în declarația de avere mai multe mașini străine: Fiat, Mitsubishi, Range Rover, din astea. Drept urmare, opoziția și blogării de dreapta l-au omorât un pic pe Ponta. Așa că, i-am pus toți candidații la un loc împreună cu președintele Băsescu, ca să vedem cum stăm. Și apoi vă dau câteva explicații. 


Victor Ponta. De câte ori l-am văzut la diverse evenimente sau în imaginile RTV, l-am văzut folosind Dusterul din imagine. Omul este consecvent și chiar recunoaște : e obligația lui să aibă o mașină românească. E un semnal politic și este ok. Îi place cu adevărat mașina? Probabil că nu, dacă te uiți la declarația de avere, dar mesajul rămâne și e important. Trebuia să-și cumpere una? Ei bine, nu. Dar ar fi dat foarte bine dacă o făcea.  Și ca să-l laud până la capăt, că tot mi se spun că mă ocup cu asta, vă mai spun un lucru. După cinșpe’ guvernări și mulți ani de așteptare, în mandatul său s-a făcut drumul acela expres către Mioveni, care e mai important pentru oamenii de acolo, decât ce mașină își cumpără.

Klaus Iohannis se dă doar cu BMW-urile de la firma lui Michael Schmidt, din Sibiu. Primăria are un contract de comodat pentru două mașini. În campanie, PNL i-a închiriat altă mașină. Tot un BMW, înțeleg. Așadar, omul nici nu spune că iubește mașinile românești, nici că-s necesare. Linia lui este nemțească și probabil că nici nu se gândește că poate fi altfel. Mai mult, stă într-un apartament al lui Schmidt. Iar după mine, asta e o situație care trebuie lămurită.

Elena Udrea coboară din Porsche ca să se suie în Mercedes S-Klasse. A dat 150 de mii de euro pe mașină și e liniștită. Ea a spus de la început că a venit în politică în Mercedes și că rămâne în Mercedes. Aici nu are harul lui Băsescu, care merge la Cotroceni în Logan.

Cât despre Președintele Traian Băsescu, el a luat un Duster, are și un Logan și merge zilnic cu un Mercedes. Semn că nu suntem în criză. Omul a spus că merge cu mașini românești și cumpără produse românești cât suntem în criză. Înseamnă că am scăpat.

De ce am restabilit lucrurile? Din două motive. Primul: nu este esențial cu ce mașini merg. Acestor oameni le plac lucrurile de lux. Și nu prea se obosesc să o ascundă. Obișnuiți-vă! Asta înseamnă putere în România. Să ai ceea ce nu își permite pulimea. E un status.

Al doilea. Întrebările la care trebuie să răspundă sunt legate de capacitatea de a ține Renault în România și de drepturile angajaților de acolo, care, lucrând pe bandă, abia au timp să meargă la baie. Dar, ce să vezi? De asta ni se rupe tuturor.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!