Cred că Victor Ponta s-a hotarât

Mai multe anunțuri din zona prim-ministrului și a apropiaților săi politici mă fac să cred că Victor Ponta s-a hotărât să candideze la Președinție. După cum urmează:

1. Presiunea ca STS să treacă în subordinea MAI. Victor Ponta e cel care a transmis cele mai multe mesaje în zona asta. În lumea politicienilor români e o credință fermă că poți controla rezultatul alegerilor prin STS. Serviciul transmite rezultatele electorale din teritoriu la centru și îți poate da cea mai clară imagine asupra evoluție scorului.

2. Premierul a anunțat mai multe măsuri economice care sunt menite să mărească veniturile populației și să pună mai mulți bani în circulație, mărind consumul. În premieră auzim și despre măsuri de sprijinire a mediului privat. Cât despre mărirea accizei la motorină ea face parte din lupta cu Traian Băsescu și e menită să-l arate ca un om hotărât. Impactul măsurilor e bine analizat de Vlad Petreanu.

3. Victor Ponta spune transparent că ar fi de acord cu grațierea lui Gigi Becali. Atenție, Becali e condamnat pentru corupție, dar se bucură în continuare de o mare popularitate. Cred că cei care îi fac strategia lui Victor Ponta au realizat că publicul lui Becali poate fi adus lângă premier. Cei care vor vedea în grațiere un act de încurajare a corupției, oricum se află într-o zonă pierdută deja de Ponta.

4. Ilie Sârbu a anunțat că referendumul pentru revizuirea Constituției se va desfășura într-o singură zi. Șansele ca acesta să treacă se diminuează astfel semnificativ. Revizuirea Constituției era cheia rămânerii în viață a USL și a candidaturii lui Crin Antonescu. PSD va susține spre Cotroceni un alt candidat decât al său, doar dacă Președintele e unul slab.

Iar dacă acest calcul se dă peste cap, niciuna dintre măsuri nu îi va dăuna foarte tare lui Victor Ponta.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Cred că Victor Ponta s-a hotarât

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!