Chiar nu merită România să existe?

România în Direct din 5 februarie a fost inspirată de textul lui CTP de pe Facebook. Cel în care se întreabă dacă mai merită România să existe.

dl

Am rescris întrebarea. Am pus aceleași considerente și am întrebat dacă în atare condiții România merită apărată. Răspunsurile au fost jumătate și jumătate. Dar o emisiune de radio nu este un sondaj.

L-am rugat și pe domnul Popescu să răspundă la propria întrebare. Și mi-a spus tranșant: ”România nu este obligatoriu să existe. Oamenii, da. Dar țara în sine nu este obligatoriu. Poate să fie colonia cuiva. Românii au vocație de băștinași.” Răspunsul este mai lung și-l găsiți mai jos. Minutul 43.

În discuție, domnul Popescu m-a întrebat ce valori avem noi care să ne lege. N-am știut să răspund pe loc. Dar știu de ce mi-aș apăra țara. Dincolo de apărarea a ceea am muncit în ultimii 30 de ani. Dincolo de proprietate, de casă, de pământ, de familie.

Cred că este un lucru pe care îl putem lua în seamă. În ultimii ani am dobândit libertatea de a hotărî singuri. Fie că o facem bine sau prost. Dar negreșit, am ales și am votat în toate rândurile de unii singuri. Am construit o societate deschisă în care putem dezbate orice idei. Chiar dacă nu sunt cele mai mari salarii și nici cei mai buni politicieni. Dar o putem spune. Și de 30 de ani vorbim și hotărâm singuri. Și avem o democrație care funcționează. Iar asta am făcut-o noi. Dacă nici asta nu apărăm, atunci chiar nu ne rămâne mare lucru.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!