Ce urmează după condamnarea lui Liviu Dragnea

Câteva efecte ale deciziei de ieri. Trebuie să știm că este de abia începutul unei perioade care va fi și mai turbulente. Dragnea și grupul său vor face totul pentru a păstra puterea. Și, când spun totul, avem imaginația prea mică. 

Legile justiției și tot ce ține de justiție va fi modificat cu asupră de măsură. Vom vedea ordonanțe, sesiuni de urgență, modificări din ce în ce mai aberante în domeniu și o simulată iubire de partid.

 

Presiunea majoră va fi pe schimbarea Laurei Codruța Koveși. Iohannis nu mai poate trage de timp la infinit. Nu a prezentat niciun argument pentru care nu aplică decizia Curții Constituționale. Dacă vorbim de principii, președintele este într-un offside major. 

Prima reacție a PSD va fi susținerea liderului favorit. Auziți deja mesaje de la cei pe are Dragnea îi controlează și o să mai auziți. Pentru acești oameni nu mai are importanță ce și cum urmează. Ei îi datorează totul lui Liviu Dragnea și știu că niciodată nu or să mai ajungă în funcțiile pe care le-a dat Daddy. Dragnea s-a înconjurat de proști fix pentru un astfel de moment. Mai e și partea aceea de partid care nu are decât conducerea interimară și care, teoretic, îi e fidelă.

Plăcile tectonice din PSD se mișcă însă mai greu. O grămadă de lume de acolo așteaptă cu răbdare ca Dragnea să-și frângă gâtul, chiar dacă azi vedeți mesaje de solidaritate. PSD are acest obicei să-și spargă icoanele din când în când. Și lunile următoare vor fi chiar potrivite.

În fine, Liviu Dragnea tocmai a constatat că trebuie să negocieze. După ce-l pusese pe Iohannis în corzi, brusc trebuie să stea de vorbă cu președintele. Dragnea va face tot ce-i stă în putință ca să scape. Chiar dacă asta înseamnă sa se umilească un pic în fața lui Iohannis sau să-și trădeze oamenii. 

Nu exclud nici o ordonanță de urgență care pur și simplu să dezincrimineze fapta săvârșită de Liviu Dragnea. De fapt o văd executată cu repeziciune în următoarele săptămâni, astfel încât problema să fie rezolvată o dată pentru totdeauna.

Foto: Inquam Photos

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!