Cazul Scutaru sau cum a făcut Iohannis ”politică altfel”

Mă uit siderat cum de câteva zile se adună ipotezele și speculațiile în cazul Scutaru. Consilierul prezidențial a plecat de la Cotroceni în tăcere și acum întreaga carieră îi este pusă la îndoială. Pentru că prostimea nu trebuie să știe chiar tot. Tovarășii muncesc în folosul nostru și știu ei mai bine ce fac. Așadar în trei zile am auzit, văzut și presupus următoarele lucruri.

1. Scutaru a fost dat afară pentru că a el este cel care a informat Hotnews-ul că nu s-a cerut aprobare americană pentru Hellvig.

2. Scutaru este posibil spion rus, pentru că demiterea sa vine după trecerea pe aici a șefului FBI. Ar exista vulnerabilități în cazul său. El a fost la un moment dat corespondent de presă la Moscova.

3. Scutaru a fost demis pentru că este implicat în scandalul banilor negri din PNL și știe ce acte de corupție au apărut la vârful partidului. De văzut denunțul lui Bâgiu.

4. Scutaru și-a dat demisia pentru că se pregătește să vină la șefia SIE. Asta mi se pare cel mai puțin probabilă pe măsură ce trec zilele.

5. Scutaru a demisionat din motive personale. E varianta oficială. Cred că se referă la faptul că era curent în birou. Complet de neluat în seamă.

Problema este însă că habar nu avem ce este adevărat sau nu de aici. Iar dacă domnul Iohannis a înțeles că îndepărtarea scandalului din politică echivalează cu punerea batistei pe țambal s-a înșelat profund. Cei care l-au votat nu s-au gândit că președintele  lor va pluti cu superioritate și uneori cu nervi deasupra problemelor cu care se confruntă. Dacă domnul Scutaru e spion să-l ia autoritățile. Dacă e un penal, iarăși e cu treabă la Parchet. Altminteri, adevărata schimbare ar fi constat într-o comunicare decentă asupra chestiunii. Căci, domnule Iohannis, nici domnul Băsescu nu zicea nimic când pleca vreun consilier. Doar își rezerva dreptul să le scoată pe ochi toată colaborarea ceva mai târziu. Așadar, din punct de vedere instituțional nu e nicio schimbare. Doar uman sunteți diferiți. Iar dacă ăsta a fost obiectivul, atunci ați reușit. În curând o să fie o Românie tăcută.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Cazul Scutaru sau cum a făcut Iohannis ”politică altfel”

  1. ROdika spune:

    Iohannis va face tot posibilul sa puna la putere numai persoane care sa-l asculte orbeste…directivele de afara sunt clare. Va calca peste cadavre sa respecte ce a promis Germaniei.

  2. mal malcu spune:

    6. TU ESTI INCA SUFERIND CU NEURONII DECI N-AI INTELEGE NICI DACA TI SE DESENEAZA

  3. Ceausescu spune:

    Foarte bine ca a demisionat. E treaba lui, ce trebuie sa facem noi speculatii. Dati-i cazul lui BASELU sa hahaiasca el cateva zile, si sa ne spuna ca e mai buna Elena Udrea in aceasta functie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!