Cătușe sau sărăcie? Alegerea mincinoasă a lui Dragnea

Eu cred că Liviu Dragnea nu a stat niciodată la vreo coadă în ultimii 20 de ani. Și bănuiesc că asta l-a durut mai tare decât dosărelul cu Bombonica. În definitiv, când ești liderul PSD și la Parchet ar trebui să ți se deschidă o ușă. Așa că la ieșire a anunțat programul electoral al partidului său pentru toamna ce va să vină. Așadar:

„Românii trebuie să se hotărască dacă în loc de o alimentare cu apă preferă un denunț, dacă în loc de o școală preferă un dosar, dacă în loc de o pâine mai bună preferă cătușele.”

Dificilă alegere, nu-i așa? Pentru că domnul Dragnea ne oferă străvechea paradigmă a politicii din România. Ce preferi? Să se fure, dar să se și facă un pic, câte ceva? Sau să nu se facă nimic, dar să nu se fure?

Pentru că asta este logica arătată în ultimii ani. PSD spune mereu că este motorul marilor realizări, că-i înțelege pe oameni și că le știe nevoile, chit că liderii partidului sunt plini de bube în cap. Dar ei sunt cu poporul.

Ceilalți, spun ei, nu fac decât să aresteze și să-și arate zilnic incompetența sugând ce e mai bun din marile realizări ale partidului. Undeva, anul trecut, mă iluzionam că PSD nu are altă șansă pentru nemurirea sa decât să facă o reformă profundă și să se conecteze la valorile stângii europene și mai ales la principiile sale.

Noul PSD al lui Liviu Dragnea ne oferă un război însă. Dacă nu a reușit să înglobeze nimic din lumea nouă, nu vrea decât să o schimbe după chipul și asemănarea sa. Mare meșteșug de tâmpenie și încercare de sminteală. Zi de zi se vor strădui să-i spună României că negrul este alb și invers. Iar inima mesajului va fi clară: prigoana oamenilor buni trebuie să înceteze. Concomitent pe mini valul alegerilor locale vor face o serie de modificări în Parlament la legile privind justiția.

Dar alegerea oferită este printre cele mai false. România nu are de ales între două rele. Nu are de ales între furt și milogeală, pe de-o parte și între stagnare pe partea cealaltă.

România nu are apă, pâine și școală peste tot, tocmai pentru că o parte din ea a fost furată. Zeci de sate au rămas fără apă și canal pentru că nimeni nu a avut habar cum să ia niște bani europeni. Sau pentru că nu i-a putut fura. Mii de licitații s-au mânărit, iar la altele caietele de sarcini s-au scris chiar de câștigători. Milioane de euro s-au vărsat în vile prin acte adiționale.

Sărăcia și dependența au fost întreținute dinadins pentru a avea un electorat captiv. La fel școala a fost îngenunchiată, căci o populație needucată e mai bună decât una deșteaptă. Iar asta e valabilă pentru toate partidele. PSD e doar vârful de lance.

Cine vă spune că aveți de ales între cele două vă minte. Așa cum nu puteți accepta furtul din proprietatea voastră, nu puteți accepta nici furtul din proprietatea publică. Principala cauză a sărăciei din România este furtul. Și nu vă faceți griji că țara nu merge mai departe fără cei care fură. Poporul are destule resurse să-și găsească lideri noi. Iar viața nu merge decât înainte.

Iar dacă tot m-a invitat domnul Dragnea la alegeri, la mine simplu: cătușele pentru cei care fură sunt obligatorii.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!