Când va înceta Iohannis să fie un megastar?

Despre domnul Iohannis există multe semne de întrebare și o certitudine. Omul spune ce îi place poporului să audă. S-a săturat poporul de clasa asta politică? Evident, ”ne trebuie alta reformată”. Vrea poporul un Parlament mai mic? E necesar și asta, desigur. S-a săturat lumea de corupție? “Coruptia e amenintare la adresa securitatii nationale. Eu elimin amenintarile. Voi incuraja lupta anticoruptie”. Vor unii revizuirea Constituției? “Obligatoriu. Ea poate fi chiar modernizata daca toate partidele se inteleg”.  

Vor niște apărători ai libertăților din centru să se oprească Roșia Montană? “Nu mi se pare potrivit asa cum a fost conceput. Ii invit sa reia discutiile”. Vor niște tovarăși să nu mai fie gaze de șist? “Proiectul nu a fost bine abordat. Trebuie re-vazut”. Se cere schimbarea guvernului? ”Pentru asta e nevoie de un guvern nou”.  Și aș mai putea să dau exemple din cel mai recent interviu al domnului președinte.

Domnul Iohannis seamănă cu Obama, nu numai datorită prompterului. Ei sunt politicienii de rit nou. Capabili să dea concert de discursuri și fraze meșteșugite în fața mulțimilor. Capabili să le gâdile orgoliul maselor. Să le arate viitorul roz și mai puțin hotărâți să-ți spună pe unde și cum o să fie drumul.

Cât de mare să fie și cum să arate Parlamentul? Încotro să ajungă revizuirea Constituției? De ce nu merge Roșia Montană? Și în ce constă abordarea greșită la gaze șist? De ce nu poate Președintele să aibă o opinie în chestiune? Care e de fapt viziunea domnului Iohannis? Ce altceva decât o societate normală, fără certuri și pacte de coabitare ne propune? Cum arată România aia de peste 10 ani pe care tocmai ne-a anunțat-o. Eu unul aș vrea să știu, clar, aplicat și cu metodă ce crede în legătură cu  toate lucrurile despre care este întrebat. Ca să știu unde mă duce. Nu să lucreze ca tovarășii de la partid care ”știu ei ce fac”. Și care sigur ne duc spre o Românie mai bună. Și nu vreau să înțelegeți de aici că vreau din nou modelul Băsescu, dar am impresia că am dat tocmai în cealaltă extremă.

Apropo, comparația cu Obama a fost generoasă. Mi-a trecut prin minte și celălalalt politician popular al Americii, de la mijlocul anilor 2000, Sarah Palin. Și ea trecută pe la primărie și ea cu prompterul, și ea foarte iubită. Dar aș fi foarte răutăcios. Nu, nu cred că poate fi vorba de asta. În nici un fel. Asta nu e posibil.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Când va înceta Iohannis să fie un megastar?

  1. Mihai Escu spune:

    Iohannis spune, corectie: recita, doar ce-i scrie Mihalache si Tatiana. Inca nu a dovedit ca neuronii proprii pot genera ceva spontan, clar, hotarat, DAR, pretentiile noastre sunt total neconstitutionale pentru ca presedintele trebuie sa fie doar o papusica – robotel, telecomanda este la primul ministru care are toata puterea. Inexplicabil cum nimeni nu a generat o dezbatere publica de ce alegem presedintele desi soarta ne-o decide primul ministru? ; de ce sunt necesare doua palate: Victoria si Cotroceni cand unul si bun era de ajuns? ( ironia sortii este ca suntem o republica care ne inchinam la doua palate) ; de ce guvernul e format din politruci si nu din specialisti in domeniu? Si de aici urmeaza sute si mii de ” De Ce? ” Si as incheia cu: DE CE presa nu pune degetul pe ranile de actualitate ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!