Arhiepiscopia Craiovei salvează agricultura

E bine știut că agricultura de calitate se face pe suprafețe mari. Aceasta este probabil și cea mai bună explicație pentru ce se întâmplă la Craiova. Jurnaliștii de la craiovaforum.ro au aflat că Arhiepiscopia locală le-a trimis o scrisoare preoților locali, care au pământuri pe numele parohiilor, să le doneze unei asociații agricole bisericești. Asociația aparține, evident, Arhiepiscopiei.

Potrivit jurnaliștilor olteni, scrisoarea a venit însoțită și de ceva amenințări. ”Ni s-a spus că ne taie 15% din salariu dacă nu suntem de acord să semnăm acest formular, prin care cerem să donăm terenurile agricole pe care le are biserica în proprietate”. Declarațiile sunt anonime și motivul e lesne de înțeles. Formularul de acceptare a donației îl găsiți aici. Mitropolia nu a răspuns încă jurnaliștilor. 

Din punctul meu de vedere, Biserica  își poate gestiona afacerile cum vrea. Chit că genul ăsta de măsură o să ducă la o mică revoluție în zonă. Preoții tot oameni sunt și o să vadă că ei sunt cu munca și șefii cu beneficiile. Mai ales că asta vine după ajutorul pe care trebuie să-l dea și în alte chestiuni, precum televiziunea Trinitas.

Ce ne interesează pe noi se află în altă parte. În România, nu mai puțin de 2300 de mânăstiri și parohii au terenuri. Pe aceste terenuri nu se plătesc impozite, dar se iau subvenții. Așa e legea, Nici activitățile comerciale prestate nu duc la plata impozite, dacă profitul este reinvestit în activități religioase. În 2013, subvențiile au ajuns la 5 milioane de euro, iar un an mai târziu, multe parohii erau controlate pentru că primeau subvenții, dar nu făceau agricultură. Există și un dosar la DNA, dar. acum, există și alte priorități. Altminteri, agricultură intensivă vă doresc și vouă.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!