ALDE face poartă în casa la Electrica

Închipuiți-vă că în România există o societate de distribuție și furnizare a curentului uriașă. Că se întinde de la Cluj la Brăila, are 12 mii de angajați, 500 de milioane de euro în conturi, 10 mii de acționari mici și că e deținută în proporție de 48 la sută de stat și 52 la sută de mediul privat. 

Compania este atât de mare încât poate determina prețul curentului pentru o perioadă lungă de timp și poate da contracte serioase la o grămadă de lume. Ei, având toate  datele și lăsând imaginația deoparte, pe cine numești tu ca stat șef al acestei companii strategice în România? 

Răspunsul este simplu: Gicu Iorga, despre care presa spune că este șeful clubului de table din Giurgiu. Gicu Iorga a avut zar bun de-a lungul vieții, de vreme ce a condus și Vama din localitate. De aici până la energie electrică este cale lungă. Altfel, nu este singurul. Colegii lui în Consiliul de administrație vor fi, după alegeri, foarte probabil, domnul Cristian Busu, fostul șef de cabinet al domnului Tăriceanu și domnul Bogdan Iliescu, fiul lui Gheorghe Iliescu, vicepreședinte al ALDE. 

De asemenea, printre propuneri mai figurează Doina Dascălu o fină a lui Dan Radu Rușanu și colegă cu Daniel Chițoiu, omul cu banii de la ALDE. Dorința ALDE  de a control compania este atât de mare că mai mulți deputați au amenințat cu plecarea din coaliție dacă nu li se îndeplinește vrerea.

Mai mult. Pentru că vrerea nu se împletește cu competența, atunci ajungi la necazuri. Majoritatea celor numiți au depus aplicațiile pentru alegeri după data limită 10 octombrie, ora 10. Și le-au aprobat drept corecte, dar numai pe cele de la partid. Cine nu a fost de la partid a avut aplicația respinsă. 

Și totuși? Ce mână ALDE în luptă de calcă pe reguli, cadavre, bun simț și mai ales pare să uite că acolo sunt reprezentate, printre acționari și câteva companii respectabile în Europa? Păi, un răspuns sună așa: Electrica este tipul de companie care face ouă de aur pentru partide. 

În primul rând, pentru că de la vârful ei poți distribuie contracte către parteneri cam cum te taie capul. Poți să-ți faci o structură de firme afiliate foarte puternică. De asemenea poți face sute de angajări cu oameni din propria rețea, oameni pe care îi știi foarte bine și care te vor servi pe mai departe. 

Compania este una pe care îți poți construi de fapt o importantă structură de partid. Are banii, oamenii, privilegiile și premiile de care ai nevoie ca să capacitezi o masă mare de oameni. Și este lozul pe care ALDE îl vrea în perspectiva viitoarelor alegeri. 

Altfel, după cum vedeți, despre curent, prețuri, Bursă, securitate energetică, nicio vorbă. Fiți liniștiți. Nici pe  ei nu-i preocupă.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!