Zădărnicia Simonei și minciuna Șarapovei

M-am trezit la timp să văd ultimul game. Nu știu de ce , dar cred că rezumă nu numai meciul de aseară, ci toate meciurile dintre Halep și Șarapova. 5-3 pentru rusoaică. Șarapova a început să aibă probleme la serviciu. O dublă greșeală o duce pe Simona la 30-0. Apoi Șarapovei îi intră un backhand senzațional în lung de linie. Pe un singur picior, fără echilibru, mingea pleacă ca o rachetă pe terenul lăsat gol de Simona. 

Românca dă o replică cu aceeași lovitură. Mingea cade chiar pe linie și Simona are minge de break. Aici e momentul. Aici ar putea decide nu numai un meci, ci un turneu. Totul se rezumă la o singură minge după două ore de joc. Mingea vine bine pentru Simona, e pe forehand, nu trebuie decvât să o pună înapoi în teren, dar se oprește în bandă. Egal. Victoria Șarapovei vine oarecum firesc. Nu am văzut fața Simonei. Camerele au stat mult în admirația rusoaicei.

Simonei i s-a văzut doar singurătatea pe holul lung unde sunt portretele marilor campioni. Probabil că asta e și întrebarea ei: vreodată o să aibă fotografia pe acel perete? La cum merg lucrurile acum, puțin probabil. Cea mai talentată jucătoare din lume, vorba lui Țiriac, are cea mai mare fragilitate când vine vorba de momentele decisive. Exact acolo unde se face diferența. Iar fără asta, tot talentul ei este zadarnic.

Două vorbe și despre Șarapova. Rusoaica a fost încurajată frenetic. Aplaudată în picioare la mingile grele, împinsă de la spate în momentele dificile și sărbătorită ca o mare campioană. Organizatorii au știut de ce îi oferă șansa de a juca. Șarapova  a umplut stadionul și, probabil, a ridicat audiențele până la cer. Până la urmă asta se așteaptă de la ea. Totul a fost așternut ca pentru un uriaș spectacol de revenire a unei campioane. De la rochia de seară cu care a venit pe teren până la norocoasa tragere la sorți care i-a adus în față cea mai labilă oponentă de top. 

Banii au vorbit și de data asta. Șarapova e o mare campioană și e ținută în viață de sistem. Așa funcționează lumea. Un amendament, însă. Nu e nimic de aplaudat aici. Nu e nimic în care să cauți o bucurie. Nu ai de ce să te ridici în picioare și să susții frenetic revenirea sa. Aici nu se scrie una dintre poveștile frumoase ale sportului în care un campion revine la potențialul său după o cădere. Dimpotrivă, Șarapova a trișat și știa exact ce face. A furat și a încălcat regulile meserie sale. A făcut-o ani buni și a ales scurtăturile. Așa că reverențele și aplauzele din seara asta nu fac decât să spună o minciună. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

10 comentarii la Zădărnicia Simonei și minciuna Șarapovei

 1. Andrei spune:

  Sunt fan Halep, si ma bucur tare mult pentru fiecare partida castigata, pentru ca face auzit numele tarii noastre.
  Dar nu sunt de acord cu acest articol, nu sunt de acord cu „Ne-au furat iar”. Ar fi timpul sa iesim din aceasta logica. La randul ei, in alte meciuri, Halep a fost sustinuta tare si cu mult vacarm. Faptul ca a pierdut cu Saparova, face parte din joc, din sport iar noi ceilalti, de pe margine, nu putem decat sa o incurajam in continuare si sa speram la o revansa. As lasa-o mai usor cu „Saparova a trisat”. Nu ne face cinste sa ne vaicarim in stilul asta, oricat ne-ar placea.
  Nu stiu daca o sa aprobi acest comentariu sau nu, dar sper ca il vei citi macar.

  1. Catalin spune:

   Unde spun c-a fost furată?

 2. andrii spune:

  Adica, ati vazut doar ultimul game si ati simtit nevoia sa scrieti o cronica?

  1. Catalin spune:

   Da. Pentru ca ce-am vazut mi s-a parut teribil de relevant.

 3. Gabriel Hosu spune:

  Citez ” cea mai labilă oponentă de top „….pai da ,
  si eu spun asta ,dar degeaba pentru ca nu se pune adevaratul pret pe – metal training- …asta -i lipseste Simonei ,din pacate !

  http://www.psihologsportiv.ro

 4. Nosferatu spune:

  Dumneata nu prea cunosti tenis si dupa doar ultimul ghem nu se poate judeca un meci. Articolul e o insiruire de clisee care sint scrise nu cu capul ci cu spiritul… mioritic. Sarapova a jucat extraordinar si doar indirjirea Simonei a oprit-o sa nu cistige inca din setul 2 cind a avut 4-1 si minge de 5-1 dupa dupa care A pierdut 5 ghemuri la rind. Dar, Sharapova are 1,85 fata de 1,65 ai Simone fiind si o jucatoare 100% ofensiva iar impotriva astora Simona pierde regulat. Si asa Simona a facut un meci foarte bun dar Sharapova a prins o zi de exceptie in pofida gazilioanelor de lovituro gresite asta pt ca a avut si o stiva de winners! Inca ceva, mai terminati cu trisatul cind vine vorba de Sharapova, a fost pur si simplu o eroare. A fost suspendata pentru un medicament cardiac care e folosit pe scara larga de atleti si in alte sporturi nu e interzis. Nu a fost nici in tenis dar l-au interzis in decembrie si pa Sharapova au prins-o in ianuarie pt ca medicul ei a fost un idiot si nu s-a informat! Iar in meciule de ieri nu a folosit nimic!

 5. Ionel Vancea spune:

  Eu stiu ca au prins-o in martie, nu in ianuarie. Iar de trisat, pauzele de o mie de minute, cand regulamentul spune maxim 10, cum se cheama ?

 6. andrei spune:

  Un articol tipic.Daca nu avem rezultatul scontat,atunci am fost furatii.Oameni care nu stiu sa piarda.

  1. Catalin spune:

   Unde scrie c-a fost cineva furat? Cred că nu înțelegeți despre ce este acest articol.

 7. Doru spune:

  @Nosferatu, MS a fost informată cu șase luni înainte că medicamentul pe care ea îl ia va fi interzis. Ea a continuat sa îl ia cu buna știința. A trișat și a fost prinsă. Acestea fiind spuse, MS este o foarte bună jucătoare de tenis. Mult mai bună decât SH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!