Voi ați semna pentru un astfel de candidat?

Pe cetățeanul de mai jos l-am găsit la Apusului. Strângea semnături să candideze la ceva: consilier sau primar, nu mă interesează. Nu mă interesează pentru că, în fapt, marele om nu avea de oferit nimic orașului. Decât ură, mizerie și negarea unor valori și drepturi fundamentale.

IMG_1037

Omul a reușit să strângă pe câteva afișe cam tot valul de ură despre care știe el că e bun și funcționează pe internet. Toate clișeele nesănătoase, cele care darâmă și nu te lasă deloc să te gândești. În loc de parc oferă dușmani. În loc de spital oferă ură, în loc de educație oferă neștiință.

IMG_1038

Cât am stat eu pe acolo, nu a strâns semnături, deși a fost activ. Și cred că e și greu să faci asta, când singura ta propunere este să urâm cu spor și să ne luăm țara înapoi. Ca și cum lumea nu s-ar prinde că niciunul dintre cei numiți pe afișul acela nu e de vină pentru ce nu avem în București.

IMG_1039

Cu ani în urmă, un astfel de personaj nu ar fi putut fi pe stradă să strângă semnături. El ar fi fost izolat de societate într-o zonă irelevantă, așa cum cei nașpa sunt împinși către exterior la o petrecere. Bunul-simț are centrul său de greutate, greu de înlăturat.

IMG_1040

De când cu Facebookul avem o democrație a extremismului, a lipsei de compasiune și lipsei de toleranță. Însăși fundamentele societății sunt puse la îndoială și sunt puse în văzul lumii, pentru că nu există sancțiune. Ba, unii s-ar putea bucura de like-uri și de încurajări. Mai mult, organizăți în găști virtuale o să te pună la punct, chiar și pentru un articol din ăsta.

Toți oamenii aceștia au ceva în comun. E vorbesc doar de vinovății exterioare, de dușmani din afară, au o cumplită lipsă de asumare și o incapacitatea de a da răspunsuri și soluții clare. Încearcă mereu  să-și ascundă slăbiciunile privind la alții și arătându-i cu degetul. E o grilă pe care o puteți aplica cu succes la aceste alegeri și o să vedeți ce iese.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!