VIA, aplicația care vindecă suflete lăsate singure

Mi-a rămas în cap o reclamă. De fapt, nu o reclamă. O frază, atât: ”tu mai știi ce face prietenul tău bolnav de cancer?” Nu știu să vă spun când am văzut-o sau la ce campanie era. Mi-a pus însă un gând în minte. De ce să pui întrebarea asta?

Nu mi-a fost foarte clar până când eu însumi am filmat la un spital de copii din Capitală pentru un program de sărbători. Echipele noastre au adus cadouri, am citit povești, am reușit să facem câteva momente de normalitate. După care am plecat. Am plecat și ne-am văzut fiecare de viețile noastre.

Și i-am lăsat singuri. Pentru că mai toate familiile din România își duc drama asta de unele singure. Fie că e vorba de copii, fie că e vorba de mai tineri. Cei mai mulți aleg să trăiască doar între ai lor, dar nici de partea cealaltă nu sunt mâini întinse. Poveștile ajung din când în când la noi, primesc niște răspunsuri, dar cam atât.

De obicei sunt însă singuri. Își trăiesc viața în spitale, între spitale și apoi acasă, fără a se lega de cineva. Dar dacă s-ar întâlni mai des cu cei ca ei? Dacă ar exista un loc doar al lor? Unde să nu existe restricții, unde să povestească, unde să nu primească milă sau teamă, ci doar prietenie sinceră?

conectare via

Asta face VIA. E o aplicație construită special pentru tinerii care s-au îmbolnăvit de cancer. Gândește-o ca un FB doar al lor. Unde toți știu ce problemă au, unde nu se compătimesc, dar se pot ajuta.

Via este o aplicație care îi poate uni pe tinerii între 18 și 39 de ani care au trecut prin experiența asta. M-am uitat un pic pe ea. Aici nu-i respinge nimeni. Aici sunt toți la fel. Nu există rușine de boală. Nu există rușinea că cineva e diferit. Via a construit acel spațiu intim în care unui tânăr trecut printr-un astfel de necaz nu mai trebuie să-I fie frică. Via îi aduce împreună.

povesteste

Și ar mai fi ceva. Ai un loc unde să discuți cu cei la fel, să le ceri un sfat, să ți se spună unde au ajuns și cine i-a ajutat. Via este Făcută de Asociația Little People. Ei au venit cu ideea și tot ei sunt cei care se luptă să o împartă către toți cei în nevoie. E și pentru cei care au scăpat, dar și pentru cei care suferă în continuare.

Dacă vrei să dai o mână de ajutor, distribuie textul mai departe să ajungă la toți cei care au nevoie de mijlocul acesta de comunicare. Aplicația Via este disponibilă pe iOS și pe Android.  

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!