Următorul pas: partidul prezidențial

Nu este o ipoteză. Este fiorul care străbate acum clasa politică și mai ales PNL-ul. Și o discuție care se poartă pe culoare din ce în ce mai des.

PNL s-a dus la negocierile cu Ioahnnis cu mai multe puncte, patru la număr. Unul dintre ele, ar părea cel puțin surprinzător: Dacian Cioloș să nu-și facă partid. Cererea i-a fost înaintată lui Klaus Iohannis de către Vasile Blaga. Dar a fost discutată într-o ședință a PNL.  ”Nu mă ocup de înființarea partidelor”, a spus domnul Iohannis.  Acesta nu este nici da, nici nu. 

Dar de unde pleacă temerea PNL-ului și nu numai? Prima dată s-a vorbit despre acest lucru odată cu apariția numelui lui Cioloș. Adică înainte de tragedia de la Colectiv. Toate sondajele și percepțiile de la Cotroceni arătau că lumea este sătulă de ce înseamnă clasă politică. După Colectiv, senzația este mult mai acută.

De altfel, de ceva vreme, câteva mesaje transmise în presă testau piața. Există o zonă care repetă apăsat că această clasă politică și-a trăit viața și că este necesar altceva. Politicienii au știut lucrul acesta și au încercat să se apere cu cererile adresate lui Iohannis.

Dacă un astfel de partid o să apară, cel mai lovit o să fie PNL pentru că va pierde un electorat pe care și-l dorește. Este același electorat care stă în zona M10, dar acest partid nu reușește să sară bariera. Tot pe acolo se află și Traian Băsescu, dar pasivul său este uriaș.

Nu vă așteptați ca partidul să fie făcut de domnul Cioloș. Acesta și președintele i se vor alătura mai târziu. Dar primul pas a fost făcut: controlul pârghiilor și al resurselor necesare. Restul va veni de la sine, doar dacă Cioloș performează.

Citiți în această cheie și votul de azi al PNL în Parlament la mărirea salariilor bugetarilor: încă suntem aici, contăm. Altminteri, nu lipsa de control asupra Guvernului îi doare cel mai tare, ci irelevanța din viitor. Dar și faptul că Iohannis pare să-i fi trădat.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!