Udrea s-a dat în fapt. Dar voi unde ați fost?

De când Elena Udrea și-a băgat degetul în nas, mare parte din suflarea jurnalistică și de opinie a descoperit adevărul despre ea. Udrea este membră a unui clan mafiot și se poartă ca atare. Evident că au descoperit asta odată cu serviciile secrete și DNA, mute ca niște lebede la apogeul puterii lui Traian Băsescu.

Stenogramele din dosarul Gala Bute sunt din 2010-2011. Nimeni nu știe unde au stat stenogramele astea până acum. La DNA, la SRI? Sunt curios dacă există și stenograme cu Elena Udrea. Sau a fost protejată în chestiunea asta? Doi procurori au dispărut de pe lângă dosarul Elenei Udrea. Cauzele rămân necunoscute. Vine acum și Daniel Savu care spune că SRI știa de afacerile lui Bica, dar că a lăsat-o să intre pe post ca să o înfunde și mai tare.

Între timp, câțiva jurnaliști au scris. Tolontan și echipa lui erau fugăriți noaptea și amenințați în public. Alții erau blagosloviți de la pupitrul prezidențial că vorbeau zi de zi. Iar când în emisiunile mele Becali vorbea de milioanele cerute de Cocoș, iar eu ziceam zi de zi că nu sunt în regulă investițiile de la MDRT, eram numit omul mogulilor.

Era de ajuns să folosești surse deschise ca să-ți dai seama că nu e totul în regulă. Dar probabil au avut mai mult. Circulă o informație că, înainte de alegeri, serviciile i-au prezentat un dosar lui Traian Băsescu, în care i-au povestit despre Elena Udrea. Așa s-ar explica tăcerea de acum a președintelui care nu mai vrea să cauționeze grupul respectiv.

Eu sunt convins că au știut, au tăcut și au ignorat. De frica lui Băsescu, de foame de putere, de nevoie de funcții, de bani și tot ce aduc afacerile astea. Dar și pentru că, probabil, nu au avut coaie. Sunt convins că oamenii ăștia sunt profesioniști. Dar asta nu-i face mai puțin vinovați. Pentru că mă întreb, acum ce or să mai ascundă? Datoria voastră e să vă faceți treaba, indiferent de putere.

Iar pentru cei care ați tăcut atunici și ne-ați înjurat, iar acum le luați apărarea, sprijinind în mod corect lucrurile bune pe care le-au făcut, vă spun doar atât: am mai avut o dată dreptate.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!