TNR vs fotografia cu Olguța. Ce-o fi mai rău?

Mă uit la articolul din TNR. Și apoi mă uit la poza cu Olguța călare. Articolul ăla e o mizerie sinistră. Nu mă face să râd, deși intuiesc o poantă. Dacă nu foloseau cuvinte violente, poate aș fi râs. Deci, o primă dramă. Nu râd.

Mă uit la poza cu Olguța pe motocicletă. Și întâi râd. Nimeni nu stă așa. După care vine Sabin cu explicația științifică și anume că stă în poziție de Shodokan-Fudokan și că de fapt se pregătea de luptă. Vezi, Doamne, așa e ea războinică. O fi, nu zic nu. Și după ce râd mă enervez. Mă enervez pentru că încep să văd detaliile din poză. 

La masa guvernului stau doi oameni cu probleme grave în justiție. Primul dintre ei, Vâlcov, are deja o condamnare uriașă, dar tot este în fața oamenilor. Sevil i-a dat stăpânului o insulă, dar potrivit standardelor legale, vinovăția sa trebuie demonstrată. 

Pe sub masă mai stă și o poșetă de lux, cum nici măcar în cârciumă nu se întâmplă. Poșeta aia arată subțirimea posesoarei, care nu înțelege că nu mai merge la mall. Peste tot cară un telefon în mână sau apare ca având altă treabă. Un gest de tanti modestă în fața unor oameni veniți cu o treabă. O las deoparte pe Olguța care personifică exact imaginea lui Vodă descălecat pe moșie. Olguța care trebuie să știe că s-a transformat în tot ce era PDL-ul acum câțiva ani: dispreț și umilință la adresa oamenilor obișnuiți. 

Ei toți au stat în fața unor oameni care au venit cu o problemă gravă. În fața unor oameni cinstiți, profesioniști și care, teoretic, trebuiau să-și apere breasla. Lor statul român le-a oferit o tăntică, o arogantă, un ascunzător de tablouri în pereți și o vasală supusă. Imaginea incompetenței, furtului, mediocrității, imposturii și a despotismului pusă în fața țării. 

Care imagine vi se pare mai periculoasă pentru România, ca nație?

Articolul din TNR este prost, urât mirositor, degradant și fără noimă sau umor. Posibil insultător, dacă instanța va stabili. Poate discriminator, dacă luăm în calcul CNCD. Dar care este pericolul ca el să se repete în spațiul public? Care este pericolul ca nația să ia de bună ce zice Eftimie și gașca și să înceapă să strige pe stradă ce zic ei. Ce alt pericol apare în afară de ridiculizarea celor despre care s-a scris sau a celor care scriu? Mai curând a doua variantă. 

Sau, nu cumva, imaginea ipocrită și mincinoasă a statului este mai importantă? Nu cumva poza cu Olguța este mai periculoasă? Nu cumva aparența de normalitate, furtul ridicat de-a drepta premierului, incompetența sa, impostura, toate la un loc promovate ca imaginea decenței și competenței, nu cumva sunt mai periculoase?

Nu cumva acest asalt zilnic asupra valorilor firești ale unui popor este cel care ne va duce de râpă? Nu cumva prezența zilnică a unor persoane dubioase la masa decenței este cea care ne va termina ca nație? Nu cumva aceasta apare mai des decât articolele TNR și începe să ne fie prezentată drept ceea ce trebuie să fie ? De discriminarea și insulta asta ce organism sau instituție să ne mai scape? Nu, nu vor fi niște slugi cu siglă. Dimpotrivă!   

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!