Țara cu două judecăți strâmbe

Judecătorul Danileț a fost zburat din magistratură cu cinci voturi și două filmulețe. Și cu sancțiuni anterioare care pavau drumul către treaba asta. Dar mai ales cu declarații care au scos din pepeni o jumătate de justiție. Sau cealaltă jumătate de justiție.

Căci nu filmele cu karate în piscină și drujba l-au dat afară. Ci zilele în care s-a pronunțat împotriva SIIJ, a Ordonanței 13, a modului în care a fost mutilat Codul Penal. Acolo a durut mai tare. Dar cum e greu de judecat un om pe o opinie profesională, s-a ales calea cea mai simplă.

Și s-a pavat destul teren pentru asta. Pentru că, nevăzut, în ultimele săptămâni, CSM a rigidizat atât de mult regulile privind viața personală a magistraților încât cine iese din rând pleacă. De exemplu, nu mai poți participa la competiții de sportivi amatori dacă au premii precum tricourile.

Ești penalizat dacă scrii o carte despre alimentația copiilor. Nu ai voie să faci parte din comitetul de părinți și nici din cel de bloc, dar nici din comitetul eparhial.

Am făcut paranteza asta ca să vedeți o să mai apară cazuri stranii. Și să nu uităm ceva la fel de important.

CSM a dat sancțiuni, inclusiv cu retrogrdarea profesională și judecătorilor care i-au condamnat pe Strutinsky, Nicușor Constantinescu sau Ioan Albu, fost prefect de Constanța.

Puternic semnal. Și mai puternic dacă-l pui laolaltă cu numirile politice din ultima vreme. În timp ce judecătorii care mai dau și condamnări zboară, președinția Comisiei Juridice de la Cameră este înmânată unui avocat priceput, dar cu dosare cu interlopi. Nimic ilegal, dar rezerva se impune. Nu faci politica penală a țării, după care te duci să analizezi ce este de făcut în fața instanței pentru clientul care face trafic de minore.

Mai avem și numirea de la Secretariatul General al Guvernului, domnul Neacșu, cu o condamnare, dar și măcar un plagiator un guvern. Și tăcere. Tăcere asurzitoare când toată această restaurație se întâmplă. Excentricul și guralivul Danileț este bun de plată, cei cu cârdășii sunt din ce în ce mai onorabili.

Două judecăți strâmbe se adună aici. Una profesională și care mai poate fi întoarsă și una (i)morală care crede că poate merge la nesfârșit

Evident, să nu uităm că toate acestea se întâmplă sub augustul patronaj al președintelui Iohannis, poate mulțumit, în sfârșit, că iarna va fi liniștită și cu zăpadă.

Sau este liniștit că el poate face la fel ca Dragnea, fără să i se opună nimeni. Căci, vedeți, fără a zdruncina o țară întreagă, obții o justiție mai liniștită și mai atentă, dar îi pui și pe tovarăși în funcție.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!